lördag, april 29, 2017

Välkomna på Homeparty!

Ett år träffade jag Gudrun Schyman på första maj. Det var i Virserum och vi tågade tillsammans med såsen samlade arbetarrörelsen. För underhållningen stod Rotblöta och dåvarande S-kommunalrådet i Hultsfred höll tal. Huvudtalare var dock Gudrun, lika strålande som alltid. Det var nog faktiskt första gången jag träffade henne. I tåget skanderades det talkörer som vanligt när musikkåren inte spelade. En av den var: "Röd och gul och vit och svart gör detsamma har han sagt. Stoppa rasismen!"

Jag kände mig nästan hemma. Det var ett ganska härligt hopkok av söndagsskola och rättvisepolitik. Partikollegan muttrade dock: "Vadå "han sagt"?" Han hade inte fantasi nog till att koppla det till "Jesus älskar alla barnen" men jag upplyste honom om det. Jag tror faktiskt han blev tyst sedan. Religion i allmänhet och kristendom i synnerhet är ämnen som han och många med honom lider av beröringsskräck inför.

Det här året träffar jag Gudrun ett par dagar senare. Nu har vi båda utvecklats, kommit en bit längre och följaktligen bytt parti. På onsdagen den 3 maj håller hon ett Homeparty på Teatervallen/Restaurang Porten kl 19.30. Beväpna er med penna och papper och kom dit för en bildande kväll! Välkomna!

Inga kommentarer: