torsdag, april 06, 2017

Mer info om "Om våren och kärleken"!

Körsångare går ihop mot svälten

Kul med medial uppmärksamhet i både tidningar och radio för positiva saker man kan göra för andra.
Varmt välkomna önskar vi tre och alla våra musiker och körsångare!

Om våren och kärleken
De tre körerna Gärdslösa kammarkör, Badrumskören och Vox Communis genomför i april en repris på förra årets koncept: Två gemensamma välgörenhetskonserter. Den första ges i Köpings kyrka, Köpingsvik den 19 april och den andra i Birgittakyrkan, Kalmar den 27 april.

-Det blir härliga kvällar, fyllda av glädje och musik som vi hoppas smittar av sig till publiken! Självklart kommer alla i publiken att få vara med och sjunga. Det här är inga vanliga konserter, det är något utöver det vanliga, säger de tre körledarna Ingegärd Cafourek (Gärdslösa kammarkör), Birgitta Axelsson Edström (Vox Communis) och Lage Olsson (Badrumskören) när de planerar konserterna över en kopp kaffe på Holmgrens kondis.


Till sin hjälp har körerna högklassiskt ackompanjemang i musikerna Attila Gracza, Christer Svensson, Konstantin Shakov och Åke Eklund.

All behållning går till Radiohjälpens insamling Hungerhjälpen. Just nu riskerar över 20 miljoner människor att drabbas av svält i flera länder söder om Sahara och i Jemen. Under året beräknas 70 miljoner människor i över 45 länder att vara i akut behov av matbistånd och FN varnar nu för en av de största humanitära katastroferna sedan FN:s bildande. I vissa delar av Sydsudan är svälten redan ett faktum. Akuta insatser krävs för att ge mat och annat humanitärt bistånd till de miljontals barn och vuxna som annars riskerar att dö. Några av orsakerna till hungersnöden är väpnade konflikter, långvarig torka och ekonomisk instabilitet. Flera miljoner människor är på grund av detta i akut behov av mat, vatten och tillfälligt tak över huvudet i sina hemländer, men också i angränsande länder där de sökt tillfälligt skydd.

-Att göra konserter tillsammans och samtidigt se till att stödja Hungerhjälpen gör musiken ännu mer meningsfull. Det är inte bara dubbel glädje utan så mycket mer, avslutar Ingegärd, Birgitta och Lage medan de hälsar alla varmt välkomna till en musikupplevelse i flera dimensioner.

Entrépriset är 150 kr och båda konserterna börjar kl 19.

Inga kommentarer: