onsdag, april 05, 2017

Ett mail utgick från stadens kloka stadshus...

"Hej!
Nedan är den information som jag skickade till Kommungruppen efter det att /.../
Det är alltid medlemmarna som väljer vika personer som ska ha olika uppdrag. Ingen enskild person kan själv ta ett uppdrag.
Det finns mer att berätta. Det finns också andra personer, f.d. partimedlemmar som gör allt för att försöka smutskasta partiet. I det politiska spelet verkar ibland alla medel vara tillåtna. Vill du får du gärna ringa mig.
Hälsningar
Bertil
Bertil Dahl (V)
Kommunalråd
Tel. 0480-45 00 24│mob. 070 -348 17 68
bertil.dahl@kalmar.se" 

Nej, Bertil. Om det nu är så att det är mig du syftar på med uttrycket "f.d .partimedlemmar" så är du helt fel ute. Jag har inget intresse av att smutskasta Vänsterpartiet. Däremot besvarar jag frågor från media så sanningsenligt jag kan, precis som förut. När du nu skickar ett sådant mail som det ovanstående till Vänsterpartiets medlemmar underkänner du både dem och dig själv. Det är ovärdigt och omdömeslöst gjort.

Jag har som du vet ett långt förflutet i Vänsterpartiet, men absolut inte så långt som du. Det är inte många som likt dig sitter fast på översta toppen i över tjugo år (och det bör man heller inte göra tycker jag). Under alla mina dryga 20 år inom partiet kämpade jag för partiets politik, trots att jag var kristen, socialist, feminist och gift med en folkpartist. Ibland kämpade jag långt mer än vad Kalmarvänsterns innersta krets, som likt en knähund föredrar att sitta i knäet på storebror, ville. Men det är historia nu.


Nu är det nutid. Det är där vi lever och Vänsterpartiet i Kalmar har hamnat i dålig dager i lokala media. Du har ju inte följt partikongressens beslut om partiskatt, och det har kommit till allmän kännedom, av allt att döma efter en diskussion på ert årsmöte (ett möte jag naturligtvis inte hade någon vetskap om eftersom jag så klart inte var där). Det e-postmeddelande som jag klistrat in här ovan kanske inte är menat för offentlighetens ljus, men jag tycker nog att det behöver synas ändå. Det är nämligen så att det inte är jag (ingen är väl så dum att man inte fattar att det är mig du menar?) som smutskastar partiet. Du och dina närmaste fixar det ju helt på egen hand. Ändå kan du inte låta bli att kasta skit på mig. Ett litet tips i all välmening: Behandla inte andra som du behandlar mig. Varken du eller partiet vinner på det.

Är det inte hög tid att du och dina partivänner försöker lösa era interna problem istället för att hänvisa till mig? Jag arbetar för framtiden och jag gör det ju på helt andra arenor än inom Vänsterpartiet numera. För oss andra kretsar inte livet kring dig och Vänsterpartiet. Det är ingen idé att hålla på med hämndaktioner mot folk som ändå inte begriper. Det har jag förstått för länge sedan. 

Däremot så är vi numera politiska motståndare eftersom vi inte tillhör samma parti, och därav följer att vi inte är helt överens om åsikter och handlingar. Det måste även du acceptera. Låt oss istället för att hålla kvar i gammalt groll ta debatten om politikens innehåll istället. Det är ju mycket roligare! Dessutom så finns det andra anledningar att engagera sig politiskt än att vilja smutskasta andra partier i allmänhet och Vänsterpartiet i synnerhet. Att hjälpa till med att bana väg för ett rättvist samhälle kan ju vara en sådan anledning, åtminstone för mig. 

Hur som helst, respekten för oliktänkande, åsiktsfriheten och yttrandefriheten utgör ju någon form av grundvillkor i ett demokratiskt flerpartisystem och de villkoren gäller alla inklusive fd och nuvarande partimedlemmar. Jag vet dock av egen erfarenhet att sådana förutsättningar inte är helt lätta att få gehör för inom Vänsterpartiet i Kalmar. Det kanske är ett problem att ta tag i så där rent internt så att ni slipper valsa runt i media när ni inte kommer överens?


                                           

Inga kommentarer: