torsdag, april 20, 2017

En höjdardag med en ännu bättre kväll!

Konserten igår i Köpings kyrka blev till en riktig glädjekväll! Det var en underbar avslutning på en dag som för min del började med en gristidig morgon med resa upp till Västervik för att hålla en inspirationsföreläsning på en pensionärsdag. Det visade sig vara så många som 190 pigga passionärer som hade samlats i det som är Västerviks stadsteater (konferenscentrumet Bryggaren) och min föreläsning som stod först på dagordningen gick riktigt bra! Det trodde jag inte efter den kraschlandning jag och min mage gjorde samma morgon.... Jag hoppas och tror att inte någon som lyssnade missade mitt budskap: Hörselfrågan är en äldrefråga! Kräv din rätt! En höjd kunskapsnivå krävs i samhället och i de yrkesgrupper som träffar äldre (och det är MÅNGA)! Ska vi lyckas med detta så måste många aktörer jobba tillsammans. Pensionärsföreningarna är viktiga nyckelaktörer! Insikt om den egna hörselnedsättningen, tillgång till teknik och hjälpmedel, en kompetent omgivning och tillgänglighet är fyra områden/faktorer att fokusera på. Är fler intresserade av att lära mer om detta, kontakta mig! Jag kommer :-)


Sedan kom då kvällen på temat Om våren och kärleken. Uppladdningen var för min del inte den bästa. Jag var trött, darrig i benen efter att inte ha kunnat tillgodogöra mig speciellt mycket energi under dagen och faktiskt en aning orolig. Hur många skulle komma till konserten? Det hade varit lite strul med missuppfattade datum, så det kändes lite osäkert för mig och min kör, men ibland oroar man sig i onödan. Många var där, och de tre körerna skapade tillsammans en konsert vi inte glömmer i första taget. Med variation, glädje, kärlek och vilja att göra sitt bästa för Hungerhjälpen blev det värdefull musik i många dimensioner. Christer Svensson, Åke Eklund, Konstantin Shakov och Attila Gracza kompade av hjärtans lust. Ingegärd Cafourek ledde Gärdslösa Kammarkör och Lage Olsson ledde Badrumskören. Vi i Vox Communis fyllde nästan kyrkans kor med sångare och fick till och med använda trappan upp till predikstolen för att altarna skulle få plats. Kyrkan i Köpingsvik gjorde allt för att vi skulle känna oss välkomna (vi fick till och med blommor!) och akustiken var fantastisk. Allsången lyfte nästan taket! Jag vet ännu inte hur mycket pengar vi fick in, men det blev en rejäl slant som vi skickar direkt till Hungerhjälpen för att lindra nöden och svälten söder om Sahara och i Jemen. Förutom detta bidrag så hoppas och tror jag att alla medverkande och närvarande fick ett ordentligt energi- och glädjetillskott. Musik, och speciellt körsång, är nämligen magiskt! TACK ALLA SOM VAR DÄR!

Nu blickar vi framåt till nästa vecka då vi gör samma konsert igen, denna gång i Birgittakyrkan i Kalmar. Vi ses kl 19 torsdagen den 27 april. Entrén är 150 kr. Vill du boka biljett, kontakta mig (via mail birgitta.axelsson.edstrom@gmail.com och tel 0766-267 366 där telsvar kan användas om jag inte svarar) eller någon annan som sjunger i Vox Communis eller i Badrumskören så ser vi till att det finns biljetter till dig som du betalar antingen i förväg eller vid dörren. Tillsammans kan vi göra mycket, och det är en god start att göra det med musik!


Inga kommentarer: