fredag, april 28, 2017

Tack till alla för "Om våren och kärleken"!

Då var våra konserter på temat "Om våren och kärleken" över för den här gången. Det var härligt att få sjunga tillsammans! Ett stort och varmt tack vill jag skicka till alla som varit inblandade: till musikerna Christer Svensson, Åke Eklund, Attila Gracza och Konstantin Shakov, till alla sångare i Badrumskören, Gärdslösa kammarkör och Vox Communis och till församlingarna i Köpingsvik och Sankta Birgitta (speciellt vaktmästare Catrine) som har ställt sina lokaler med instrument och teknik till förfogande och förstås till mina körledarkolleger Lage Olsson och Ingegärd Cafourek. Det gjorde vi bra!!!

Birgittakyrkan var igår kväll välfylld med 230-240 personer som
tillsammans sjöng om bland annat våren, kärleken, hoppet,
freden och medmänskligheten.
Foto: Pierre Edström
Sedan vill vi alla också så klart tacka alla som kom och skänkte pengar till Hungerhjälpen. När pengarna från biljetter och utgångskollekt är räknade så kan vi fastställa att våra två konserter (efter avdrag för kostnad för vaktmästararbetstid vilket var det enda vi måste betala för att få låna Birgittakyrkan) inbringade hela 33 500 kr som går direkt till Radiohjälpens insamling Hungerhjälpen. TACK till alla som bidrog till att lindra våra syskons hungernöd i Afrika!


Vi ses förhoppningsvis nästa år med en ny omgång av "Om våren och kärleken". Vi i Vox Communis har lite på gång inför hösten också, och det har så klart de andra körerna också. Att sjunga i kör skapar nämligen ett visst beroende! Vi planerar att ha julkonsert och på något sätt kommer vi att uppmärksamma att vi firar 10 år som kör under 2017. Håll utkik! 

Har du hört någon gång musiken
när jag fattar helt lätt din hand
och i världen omkring finns riken
men de är alla samma land...
(Beppe Wolgers)

Inga kommentarer: