onsdag, april 12, 2017

En fråga som bygger på missförstånd

Svar på debattreplik från P-A Erlandsson i Barometern 6 april 2017, publicerat den 12 april 2017
Uppenbarligen, Per-Arne Erlandsson, räckte det inte att du läste min artikel tre gånger. Du har ju inte greppat budskapet ändå. När du ställer dig utanför och frågar efter svar på hur vi ska nå fram till en hållbar värld så betyder det att du har missförstått det mesta. Det artikeln säger är att det är VI som måste arbeta TILLSAMMANS. Samhällsutvecklingen är VÅR angelägenhet, inte någon annans.

De gamla stelbenta partierna med sina fötter cementerade i ideologier grundade i ett endimensionellt vänster-högertänkande erbjuder mer låsningar än lösningar och skapar fler problem än möjligheter. När makten att tänka överlåts till politikerskrået är det fara å färde. Det är här jag, och fler med mig, menar att många människor har blivit passiviserade. Man ser inte sitt eget ansvar och sina egna möjligheter samt har tappat både vilja och självförtroende till att bidra till samhällsbygget. Det är livsfarligt för ett samhälle som vill vara öppet och demokratiskt!

Därför tänker jag inte formulera ett svar på din fråga. Det svaret ska du nämligen vara med och formulera själv. Det är ditt ansvar, likväl som mitt. Jag efterlyser den aktiviteten, och välkomnar olika perspektiv från kvinnor, män och andra. Det är både lärorikt och utvecklande, och framförallt är det livsviktigt för det demokratiska samhällets överlevnad att vi möts och samtalar. Det är vägen framåt när de gamla partierna har fastnat i sina egna former.

Birgitta Axelsson Edström

Talesperson för Feministiskt initiativ Kalmar län

Inga kommentarer: