fredag, oktober 18, 2013

Om rätt tid, om stora beslut och om att vara fri men inte ensam

"Allting har sin tid. Livet har sin gång. Allting är skapat skönt för sin tid om det får ha sin tid." Orden är Börge Rings. Under promenaden till huvudbiblioteket efter ett rakt igenom gemytligt sammanträde hemma i C-riksdagsmannens kök så var det den här sången som kom till mig. Allting har sin tid....

Att våga sitt liv en gång till, att vid relativt vuxen ålder (på papperet i alla fall, i sinnet är jag farligt ung!) släppa det säkra som man mår dåligt av för att pröva det osäkra som man tror att man mår bättre av, det kan faktiskt vara nödvändigt. Det inte bara KAN vara nödvändigt, det ÄR nödvändigt. Framförallt handlar det om att inte vilja fastna i strukturer som riskerar att bli fängelsemurar istället för trygghet och säkerhet, samt om att ta avstånd från sådant som skadar ens innersta och förhindrar den utveckling som man som människa behöver. Jag har uttryckt det på följande sätt i ett annat sammanhang: Att ständigt göra våld på sitt innersta i en fördummande miljö är både smärtsamt och förgörande. Inget är värt det.

"Blott i det öppna har du en möjlighet. Låser du om dig kvävs och förtvinar du. Ut i det fria ska du med Herren gå. Kraften fullkomnas mitt i din svaghet då" sjunger vi i en annan sång, Sv Ps nr 90 av Britt G Hallqvist. Även den texten talar speciellt till mig idag, kanske mycket på grund av att den säger att fler har tänkt samma tankar som jag. Då är jag ju inte ensam!

Och DET är en styrka! Vi är ALDRIG ensamma, trots att vi känner osäkerhet, svaghet och har en massa undringar. Vi är fler, många fler än vi tror, och vi har dessutom Gud med oss.


Inga kommentarer: