måndag, mars 13, 2006

Ur led är tiden i Oskarshamn!

Vad har tagit åt de styrande i forna tiders så röda Oskarshamn? Jag var på distriktsstyrelsemöte tidigare under kvällen och skulle där bl a planera länets första maj-aktiviteter. Då fick jag höra att vänsterns fullmäktigegrupp kommer att ha annat att göra denna röda måndag än att tåga med sina partikamrater. Jag visste redan tidigare att socialdemokraterna hade övergivit sit eget första maj-firande, men kunde väl inte tro att det var värre än så. Jo men visst, hör och häpna. Det var inte nog med galenskapen. I Oskarshamn har man lagt in ett kommunfullmäktigesammanträde mitt på dagen DEN FÖRSTA MAJ!!!!!

Mina partivänner kan alltså välja mellan att ställa sig helt utanför de beslut som fattas vid detta möte för att istället vara med i partiets tåg i Kalmar, eller att gå på fullmäktige som en god folkvald och därmed svika arbetarrörelsens allra viktigaste dag. Snacka om ett val mellan pest och kolera. Hur man än gör så blir det fel! Är det så sossarna tänker vinna fler själar till det demokratiska politiska arbetet framöver?

Vad har tagit åt sossarna i Oskarshamn? Är de helt från vettet? Eller tycker de att de redan har uppnått allt? Oj oj, ur led är tiden.

Nej, mitt råd blir: Ta med de sossar i Oskarshamn som vill hålla arbetarrörelsen levande till vårt tåg i Kalmar så kommer vi att höras i hela norra Kalmar! "Upp trälar uti alla stater....." har en hel del att säga oss än idag. Det tycker i alla fall jag, en enkel vänsterpartist i Funkabo.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vad är det som får dig att tro att s kan "upp trälar"?
Till alla andra som vill kommentera; låt inte sidan stå öppen för nyfikna och företagsamma barnbarn.Det gjorde jag, resultatet kan ses i "mina" förra kommentarer.

Birgitta Axelsson Edström sa...

Ja, nånstans så vill jag ju ändå tro att vi är grenar på samma socialistiska stam, s och vi, men ibland kan man undra.... Fast jag ger sällan upp, åtminstone brukar det dröja länge även i vad som synes vara hopplösa lägen. Vi kan, om det visar sig vara klent med sångkunskaperna, lära dem!

Birgitta Axelsson Edström sa...

Jag undrar vad man skulle säga i Jönköping om man bestämde sig för att lägga fullmäktigemöten på söndagar kl 1100? Parallellen är ju uppenbar. Det handlar om respekt! Eller snarare om brist på respekt....