onsdag, mars 15, 2006

Om att sjunka....

Nu är det en äkta nämndsvecka! Idag hade vi Barn- och ungdomsnämnd, och i morgon är det dags för Kultur- och fritidsnämnden att sammanträda. För det mesta är det roligt och man fattar kloka beslut, men en del möten blir helt enkelt inte bra. Idag var vi på XL (Experimentlabbet) och det var riktigt roligt! Den delen, alltså. Vi byggde båtar. Hur det gick? Nja, efter den erfarenheten har vi alla viss förståelse för Titanics undergång. Titanic kom i alla fall iväg. Våra gjorde inte ens det.

Barn- och ungdomsnämndens sammanträde förflöt sedan enligt traditionell rutin, med sedvanlig utsvävning och svårigheter att hålla diskussionen på rätt bana, men det är jag van vid. Vad jag vägrar att vänja mig vid är dock ren ohövlighet. Varför har inte alla lärt sig att titta på den man hälsar på till exempel? Sånt kan sänka en halv dag. Usch!

Nå, nu tänker jag inte sänka nåt mer idag! Och i morgon är det en ny dag, och en ny nämnd. Och den nämnden brukar vi ha kul i!

3 kommentarer:

tomasrj sa...

Senast jag var på XL-labbet så gjorde även vi båtar. Gissa vem som vann... Nåväl, det är väl allmänt känt att naturvetare ligger i framkant och skördar kunskapens finaste frukter.
;-)

Birgitta Axelsson Edström sa...

Nä du, Tomas, det är helt okänt. Min erfarenhet av naturvetare på XL är att de inte vågar nånting, allra minst visa sina egna små skapelser som ska föreställa båtar...! Men det är klart, att du vann förstår jag ju. Du är ju vänsterpartist!
;-)

tomasrj sa...

Ska vara för den skull... Och jag som trodde...

Du kan glädja dig åt tresiffrigt på besöksräknaren!