onsdag, mars 29, 2006

Sponsring bara för mp?

Jag måste bara kommentera en liten sak till från fullmäktigemötet i måndags. Moderaterna, miljöpartiet, centern och kristdemokraterna vill att vår kommunala verksamhet ska få ta emot sponsorstöd från politiska partier. För min del är det nåt i ryggmärgen som säger NEJ. Inte i någon form ska ett politiskt parti kunna sponsra exempelvis skola, socialtjänst eller äldreomsorg. Hela frågan är ju horribel.

Ett krav som de nämnda partierna dock ställer upp på att är man inte ska ta emot sponsring från företag eller organisationer som"uppenbart skadar människor och/eller miljö". Speciellt frågan om uppenbar miljöskadande verksamhet är intressant. Moderaternas miljöpolitik, om de nu hade någon, gör att de faller på det kriteriet. Tyvärr är de inte ensamma om att behandla miljöfrågorna på detta obefintliga sätt i den borgerliga alliansen.

Kanske ska jag vara glad. Det är bara vi i Vänstern och möjligtvis Miljöpartiet som KAN och FÅR sponsra enligt förslaget. Och vi vill inte. Därmed släpper vi fältet fritt för Skogsmullarna. Var det verkligen meningen? Eller hur tänker ni övriga partier egentligen?

Inga kommentarer: