lördag, mars 04, 2006

Lördagens upplevelser

Jaha, då var den här dagen snart slut. Partiet har haft valkonferens och fastställt listan till riksdagen. Efter omröstning stor det klart att vår lista toppas av inte mindre än fyra kvinnor. Jag fick förtroendet att stå på plats nr tre. Det passar mig riktigt bra. Nu kan jag jobba för rikspolitiken utan att själv behöva stå i centrum. Dags att kavla upp ärmarna och jobba alltså! Och nu ska vi visa på allvar att en självklarhet är just en självklarhet, nämligen "Kvinnor kan!"

Valkonferensen blev i övrigt en gemytlig historia i en lokal som blev alltmer syrefattig ju längre dagen led. Och vi ombud led vi också. Därför var det extra skönt att ta en promenad med Pierre och insupa kall frisk luft under eftermiddagen. Då kan man med gott samvete strax sätta sig framför tvn och njuta av kulturutbudet med lite god mat på bordet. Är schlager kultur? Ja, självklart! Må bästa bidrag vinna!

Ja, apropå att vara bäst. Lilian påminde mig idag om att vi borde påpeka att våra karlar är snällast i världen. Man kan ju lätt få för sig efter att ha läst vår insändartext om våld mot kvinnor att vi hatar män i största allmänhet. Så är det inte. Långt därifrån. Jag säger som jag länge har sagt: "Karlar är som luft. Man kan inte leva utan dem." Jag provade på att leva utan luft under valkonferensen. Det var inte kul. Däremot är livet med min folkpartist kul! Tänk att man kan må så gott! Gud är god!

Inga kommentarer: