onsdag, juni 25, 2014

Jag gjorde det!

Så där ja, då var det klart för den här gången. Jag har fyllt i en enkät modell låååång från Göteborgs universitet med anledning av min kandidatur i EU-valet. Svaren redovisas längre fram i sammanställd form och ingen enskild respondent kommer att kunna identifieras, men det är nog inte många som har svarat "0" när det gäller erhållet stöd från den regionala/lokala partinivån, men det gjorde jag. Så nu vet ni det. Den plumpen i protokollet är petite moi, men jag vill ändå tacka partikamraterna i Mörbylånga för nomineringen, samt kamraterna i Emmaboda och Borgholm för att ni kallade mig till att medverka i era EU-kampanjer. Kalmar län, där jag ju bor, har en speciell plats i mitt hjärta och ni visade mig både uppskattning och kamratlighet. Ett uppriktigt menat TACK!

Nu känns det skönt att göra något annat. EU-kampanjen var rolig på många sätt, inte minst utvecklande och lärorik och jag fick tillfälle att möta människor som jag inte annars skulle ha träffat och se nya platser (i Oxelösund exempelvis där jag träffade mysiga människor och såg en arkitektoniskt spännande kyrka på avstånd som jag bara MÅSTE besöka framöver), men det var oerhört tungt också i vissa avseenden. Men, som sagt, det är historia nu, och 1865 kryss spridda över landets alla län bär jag med stolthet, liksom framgångarna i kyrkovalet, ännu en kampanj som jag tog ansvaret för lokalt och regionalt.

Och lika stolt, eller kanske ännu mer faktiskt, är jag över att jag klarade ett års studier i teologi med högsta betyg rakt över. De sista beskeden kom idag när jag tyckte att jag hade fått vänta lite för länge på resultat och frågade via mail. Jag var orolig över att något hade gått snett i rapporteringen och tänkte att mina uppgifter inte hade nått fram, men så var det inte:
"Du har fått VG, spännande, personligt och bra skrivet rakt igenom."

Det var faktiskt rätt hektiskt tidvis under läsåret, med sjukdom i familjen, EU-kampanj, kyrkoval och en hel massa annat, men jag fixade det. Ja, jag ÄR stolt! Och det tänker jag unna mig att vara. Det senaste året har liksom rört sig från botten till toppen, från att ha varit förklarad som knappt, eller inte alls egentligen, tillräknelig till att nu ha bevisat att det finns VISS hjärnaktivitet (men det kanske är den som har varit problemet hela tiden). Jag gjorde det! Och jag KAN! Efter över tio års både frivillig men mest ofrivillig intellektuell cocooning så kan man åter träna upp de små grå, även om man är feminist, socialist, kristen och gift med en folkpartist. Jag har bevisat det!

NU börjar sommaren! Omtentamensdatumet som har stått och skrikit ÅNGEST kan jag sudda ut ur almanackan och jag behöver inte ha böckerna i religionssociologi redo på skrivbordet. Nu ska de upp på hyllorna och så får de vänta in nästa termins nytillskott, eller hur det nu blir med det. Här ska plöjas, här ska bildas och här ska utvecklas, även om jag inte är riktigt klar med HUR det ska ske. Än.

2 kommentarer:

Anders Göranzon sa...

Grattis till de goda studieresultaten från en universitetslektor i Afrika! :-)

Birgitta Axelsson Edström sa...

Tack 😃