måndag, juni 23, 2014

Date med Amalia

Igår fick jag träffa henne, lilla Amalia, familjens senaste lilla underverk. Hon är ungefär ett halvår gammal och min storasysters första barnbarn, och hon är bland det allra sötaste jag har sett. Den sanningen kan jag stå för. En gammalmoster måste få ha den rättigheten, speciellt om det nästan kändes som om klockan vreds 25 år tillbaka i tiden och jag hade en liten Emmy att ha i famnen, en alldeles egen liten blond tjej med stora mörkblå ögon och med tiden ganska knubbiga små ben. Amalia är mörkare och säkert inte lika mycket knubbo, men visst finns där en stark gemenskapskänsla släktingar emellan :-)

När Amalias pappa föddes 1987 som första barnbarnet i vår familj så snubblade jag för första gången över den här dikten av Tage Danielsson:Råd till ett nyfött barn angående i vilken ordning det bör skaffa sig sina övertygelser
Innan du blir kapitalist,
kommunist, monetarist
anarkist, marxist, fascist
terrorist, imperialist
socialist, syndikalist
eller rentav folkpartist
måste lilla du förstå
att så snart som du kan gå
bör du stultande gå med
i det världsparti för fred
som går före allting annat.
Alla -ismer där vi stannat
är sekunda, inte störst.
Freden måste komma först.
Gör den inte det, min vän,
kommer inget efter den.
(Tage Danielsson)

Den vill jag ge till den här lilla tösen också. Hon har ju hela framtiden framför den lilla nästippen, och det gäller att prioritera rätt saker, för livet och för världen. Freden måste komma först, och den börjar inom oss.

Det var roligt att träffa dig lilla Amalia. Tyvärr bor du lite för långt bort för att vi ska kunna träffas ofta men vi får se till att hålla kontakten ändå. Idag är cybervärlden full med möjligheter, möjligheter som de yngre generationerna snabbt tillgodogör sig :-)

Inga kommentarer: