torsdag, juni 26, 2014

Charmörer på vift

Sommaren har kommit till Kalmar och därmed också sommarteatern i Krusenstiernska, läs mer här. Eller, det är klart att det inte handlar om någon automatik. Att vi har en sådan begivenhet i Kalmar är resultatet av hårt och målmedvetet arbete från många håll, inte minst från Destination Kalmars sida.

Vi hade nöjet att bevittna ett av genrepen tidigare i veckan. Premiären är ju till kvällen, och jag hoppas på uppehållsväder. Det ser onekligen lite hotande ut när man tittar på himlen idag och betänker det minst sagt växlande väderläget som har rått under dagen. Visst har det varit sol, men också regn och rejält mörkt. Haglet är vi dock än så länge förskonade från. Jag hoppas att det blir en lyckad premiär!

Föreställningen då, vad tycker jag om den? Jo, självklart var den sevärd. Det var många skratt och skickliga skådespelarinsatser, men ändå så har jag nog med ålderns rätt blivit lite mer kräsen... Jag vill gå på teater och få nya tankar, inspireras, utmanas och bildas. Detta är inte en sådan upplevelse. Här har man roligt, och visst, en viss upprördhet över förlegade könsroller och gubbsjuka i kubik kan man ju känna mitt i gapskrattet (om man inte samtidigt inser att verkligheten i mångt och mycket ser likadan ut än idag på det området), men ändå.... Det ÄR roligt, men det är inte så mycket mer, och det är nog i sanningens namn heller inte avsikten.

Men vill du ha dig en rolig kväll så gå till Krusenstiernska och se Charmörer på vift. Jag lovar att du får valuta för pengarna om det är just road du vill bli!

Inga kommentarer: