lördag, augusti 05, 2017

En ny regering!


Hemmalördag pågår. Vi skulle åka iväg och grilla idag men kroppen sade skarpt ifrån igår så det är bäst att ta det lite lugnt istället. Nästa vecka börjar Pierre så smått att jobba igen efter ett par semesterveckor. Det får bli en lugn helg för oss.
Med anledning av Anders Borg och hans eskapader så kan det vara på sin plats att lämna några tips till alla som "varit där" och som tänker sig att festa till det lite den här helgen och framöver: Försök att tänka igenom hur du behandlar dina medmänniskor i vardag och på fest, tänk på att klä på dig kläder som gör det enkelt att skyla dina mer intima delar, tvätta insidan av munnen med tvål och ta det lugnt med spriten. Då blir livet säkrare för oss andra.
Jag orkar egentligen inte ens bli upprörd över fjanteriet kring Anders Borgs fyllebeteende. Han är inte längre finansminister och inte heller längre politiskt aktiv vad jag vet. De olika måttstockarna som används för kvinnor och män och för fattiga och rika har jag redan mött så många gånger att det inte längre är en nyhet i något stycke. Kanske kan deras existens den här gången ändå upptäckas av fler, för tydligare än så här har de sällan visat sig. Man kan ju alltid hoppas. Man kan ju tänka sig hur det hade låtit i kommentarsfält om förövaren varit kvinna, feminist, socialist eller invandrare...
Det som alltså skrämmer mer än Borgs taskiga omdöme, omåttliga alkoholintag och hutlöst pinsamma uppträdande är att hans fd partikamrater och nuvarande ledande företrädare för Moderaterna tycker att det som hänt inte är så farligt. Istället så tar man honom i försvar och hävdar att det kan hända vem som helst. Det kan det helt enkelt inte. Han blir upphöjd då han har bett om ursäkt. Är det något att berömma i sammanhanget? Sedan när är det kutym att uppmärksamma att folk beter sig som folk? Vilken värld lever vi i ? Ska jag kräva beröm för att jag tvättar händerna efter toabesök också, som vuxen normalt funtad människa?
Raden av M-politiker som uttalar sitt stöd för Borg är lång, pinsamt lång. Anna Kinberg Batra, partiledare och kvinna har dock såvitt jag vet förhållit sig tyst. Hon måste ha ett eget litet helsicke med sin politiska omgivning. Man undrar ju hur Moderaternas partiaktiviteter i gemen brukar se ut, vad de har för sig där och vilken vokabulär de brukar svänga sig med på sina fester. Kom inte och säg att man blir förvandlad bara för att man är full och får en blackout. Det som händer är att de värderingar som sitter djupast då får chansen att visa sig. eftersom anständighetens gränser viker undan i takt med antalet centiliter etanol som slinker ner i halsen i sällskap med paraplydrinkar och avec. Så enkelt är det.
Med detta i åtanke ter sig en framtid med M i spetsen för en svensk regering som en mardröm redan utan SD i båten. Vem vill ha valpar i regeringen som inte tycker att det är så farligt att kompisar springer runt och dinglar med klockspelet, tafsar andra i skrevet och kallar kvinnor för horor när de har supit sig stupfulla?
Det vill i varje fall inte jag. Jag vill ha en feministisk regering, på riktigt, en regering med företrädare för en sund människosyn och med en seriös agenda i syfte att bygga ett samhälle som sätter mänskligheten, vår miljö och kärleken före ett fokus på enbart absurd ekonomisk tillväxt som förgör både vår samtid och vår framtid. Det är hög tid nu för en förändring. Varken den borgerliga alliansen eller de rödgröna förmår att göra en sådan kursändring, än mindre SD. Då finns enbart ett alternativ kvar.
 
Uppdatering lördag kväll: Anna Kinberg Batra har nu uttalat sig och sagt att hon ser allvarligt på det inträffade. Det gillar inte Anders Borg eftersom han tycker att det är fel att uttala sig om rykten. Han har dock i sin tur meddelat att han avgår från sina styrelseuppdrag i Kinnevik och Bima av omsorg om bolagen. Beslutet är taget på grundval av samma rykten som AKB har hänvisat till, de rykten som var orsak till Anders Borgs egen ursäkt igår fredag.

Inga kommentarer: