onsdag, november 13, 2013

Positivt, inte negativt...

Ja, jag kanske är konstig..... Men i min värld så känns det mycket bättre med positiva val än med negativa. Jag föredrar ett läge där man väljer det man vill ha snarare än väljer bort det man inte vill ha. Ibland är det dock omöjligt att få till en sådan situation, och då måste man ju hantera det. Jag står ju själv mitt uppe i ett skede av livet som inte kunde bli positivt om jag inte tog mig i kragen och valde bort först. Sånt händer. Å andra sidan är det spännande, men det ÄR osäkert. Framtiden är en oskriven bok, men handen på hjärtat: För vem är den inte det? Tillvaron kan förändras som i ett trollslag. Vi har otaliga exempel på det. Fundament idag kan vara ruiner i morgon, och oöverstigliga hinder idag kan vara utkikstorn i morgon. Vem vet?

Men, tillbaka till huvudfrågan. Jag är trött på skandaler och skitprat. Jag är trött på SDs rasistiska politik och deras ohyfsade företrädare vilka inte kan stå för sina åsikter. Jag är trött på maktkorrumperade politiker och andra höjdare som inte kan skilja på mitt och ditt, på offentliga medel och privata och som inte klarar livhanken utan flådiga tjänsteresor, Jägermeister och champagne på andras bekostnad. Jag är trött på regeringsalliansens ohederliga retorik och försovningar på privatiseringsmadrassen. Jag är lika trött på velandet från S och MP om deras politiska ambitioner. När maktinnehavet blir viktigare än den värld man vill skapa och påverka så går det så där snett.

MEN, som vänsterpartist i själ och hjärta så är jag inte nöjd om detta och enbart detta leder till högre stöd för oss. Vi är värda ett högt stöd, inte för att andra är dåliga utan för att vi är bra. Vi ska inte slå oss för bröstet om vi blir största missnöjesparti. Det är ingen position som är eftersträvansvärd. Vi ska göra ett framgångsrikt val på VÅR politik, inte på andras.

DET är ett positivt val, sett ur alla perspektiv! DÅ kan vi nå resultat som är hållbara och som leder åt rätt håll! Så NU, kamrater, nu gäller det att fokusera positivt, inte negativt!

Inga kommentarer: