söndag, november 24, 2013

Liten rapport

Det har varit en del på agendan nu, därav tystnaden på bloggen.... Heldagsmöte med gymnasieförbundet i torsdags (nåja, heldag och heldag, men så var det planerat i varje fall) och sedan en absolut heldag från tidig morgon till sen kväll med stiftsfullmäktige i fredags då både gamla fullmäktige hade sitt sista möte och det nyvalda hade sitt första. Det var en dag med känslor.... Jag kommer att sakna många av de ledamöter som nu lämnar sammanhanget. Kloka, erfarna människor med hjärtat på rätta stället och huvudet på skaft. Tack goa kamrater för de här fyra åren! Ni vet själva vilka jag menar! Samtidigt ska det bli roligt att få fyra nya år med nya kamrater. Jag ser fram emot det! Kyrkan är en stimulerande och vänlig miljö att arbeta i, och det känns gott.

Helgen har bjudit på en massa stök här hemmavid. Ljusslingorna har kommit upp på balkongen. Jag tyckte att det behövdes lite multifärgade lampor för balansens skull då SD har haft landsdagar i direktsänd TV nu ett par dagar och då passade jag på att sätta upp alltihop en vecka för tidigt ;-) Fönstren är nyputsade (TACK goe liberalen!) och julgardinerna är nystrukna och ligger bara och väntar på bättre tider. Idag gick hela förmiddagen och lite till åt till domsöndagsgudstjänst i Vasakyrkan med orgelspelning så nu väntar vi bara in det nya kyrkoåret. Under årets sista vecka ska dock budget spikas både här och där, musik ska övas in och dagarna ser ut att bli välfyllda även i övrigt.

Det är inte lätt att bli gammal. Det är inte lätt att hantera problem som inte har några riktigt 100-procentigt välfungerande lösningar. Det är inte lätt att vara nära anhörig heller. Det har vi också lärt oss den här helgen, och vi får stilla be om klokskap inför framtiden, inta bara för egen del utan även för andras.Inga kommentarer: