måndag, september 30, 2013

Dagen som gått

Efter en dag som bestått av möten, ett litet kortare på förmiddagen och ett kommunfullmäktigemöte som tog hela eftermiddagen i stans varmaste lokal (båda mötena av ungefär samma kvalitet i övrigt), snabb promenad hem, dammsugning och strykning (där hjälptes vi åt!) så är det ljuvligt skönt att ställa sig i duschen och sedan krypa in i pyjamasen doftande Barnängen. Det känns skönt att känna sig fräsch igen!

Men det är inte skönt att tänka på åt vilket håll det barkar hän i kommunpolitiken. Visst hade vi stor enighet i de allra flesta frågorna idag, men det finns partier som sticker ut i totalt galen riktning. SD är ett av dem. Dom vet jag ju emellertid var jag har. Dom överraskar inte, inte ens när de kan tolka en skrivning om att vi ska öka andelen utrikes födda här till att svenskarna ska bort. Snacka om vriden föreställningsvärld. Å andra sidan, om något parti tänker i deportationstermer så borde det ju vara SD, och det gör dom alltså.

Nej, jag bekymrar mig mer för KD just nu, ett parti som på lokalplanet fiskar i grumliga vatten. Att inte vilja ställa upp på att öka invandrarmottagandet med 35 personer utan istället hänvisa till vidare utredningar om ditten och datten, det är svagt. Var finns humaniteten, empatin, generositeten? Naturligtvis hakade SD på samma våg, och det var ju väntat. Hur tänker KD i Kalmar egentligen? När dom anpassar sin agenda till SDs så vinner rasismen mark. Sådant gör mig rädd på riktigt. Just den utvecklingen är riktigt farlig.

Nej, vi ska helt enkelt göra det som är rätt. Vi ska, som jag sa idag, ge vår sista krona till den som behöver den bättre, men så långt behöver vi ju i det här grisigt rika landet inte gå. Det räcker med vanlig medmänsklighet och att visa i handling och inte bara i ord att vi bryr oss om varandra. Det är så enkelt, men ändå så svårt tydligen. För min del så finns det INGET som är viktigare än att göra just det.

"Jag behövde en nästa, var du där?" som vi sjunger i psalmen är en mycket relevant fråga i sammanhanget. Ja, jag vill vara där, och jag hoppas att vi bygger ett samhälle där det alltid finns någon för den som behöver hjälp, oavsett ursprung, kön eller tro. Håller du med mig? Jag hoppas det.

Men KD och SD håller med all tydlighet inte med. Det är trist. Mycket trist....

Inga kommentarer: