tisdag, september 24, 2013

Skam på torra land.....

Registreringen av romer är en sanslöst smutsig historia och en skam för det öppna demokratiska samhället som Sverige vill vara. Det är bara att backa hem och slå fast det. Sådant ska inte ske. Vi har ingen stolt historia när det gäller just resandefolken och hur de har behandlats, men det här är nog kronan på verket och dessutom sker det i nutid. Fy sjutton vad man skäms. Nu måste vi se till att sådant inte händer igen samt lyfta på alla stenar så inte annat liknande döljer sig i mörka källare och bruna arkivlådor. Det är väl illa nog att registrera människors åsikter (det är ju också galet!), men att polismyndigheten för bok över etnisk tillhörighet stinker ännu värre. Bah!!!

Men visst har vi låtit respekten för människor luckras upp även i andra sammanhang? Hur står det egentligen till med vår åsiktsfrihet och vår rätt att tillhöra en religion? Får man tycka vad som helst? Tänk efter. Får en minister vara verksam i en kristen församling? Om inte, får en förtroendevald vara hindu eller muslim? Är det inte dags, efter den senaste veckans skriverier i ämnet "ministertro", att ta sig en allvarlig funderare över vilken frihet vi är beredda att ge andra än oss själva? Jag tror faktiskt det.

Och när det gäller just politiker så kan de faktiskt väljas bort vid nästa val, beroende på precis vad som helst. Häxjakt på privata detaljer när de har fått sitt partis förtroende, är varken särskilt snyggt eller respektfullt. Det är bättre att använda de demokratiska verktygen och rösta på den politik man vill föra.

Tycker jag alltså, för jag vill ha ett samhälle som jag kan vara stolt över, ett samhälle med såväl åsikts- som religionsfrihet för alla, inte bara för dem som är som jag.

Inga kommentarer: