torsdag, september 12, 2013

Replik till Dag Sandahl

Idag lyckades jag få samma replik publicerad i både Östran och Barometern. Den riktar sig till Dag Sandahl från nomineringsgruppen Frimodig kyrka. Håll till godo ;-)

Dag Sandahl från Frimodig kyrka verkar se som sin huvuduppgift i det här valet att angripa övriga nomineringsgrupper. Just nu står speciellt vi som har viss ideologisk anknytning till vanlig partipolitik i skottgluggen. Jag tycker att det är beklämmande.

Den dimension i den vanliga partipolitiken som jag tycker allra sämst om är oförmågan och oviljan att lyssna på och respektera andras åsikter. Att klistra etiketter och ståndpunkter på politiska motståndare är inte bara respektlöst, det är förödande för samhällsutvecklingen eftersom mer energi måste läggas på att försvara sig mot angrepp än att tänka kreativt och samverka inför framtiden. Det är just den här tråkiga dimensionen som Dag Sandahl nu envist för in i kyrkopolitiken.

Jag uppmanar alla att ta ställning i kyrkovalet utifrån nomineringsgruppernas egna program. Dag Sandahl behöver inte ta på sig rollen att tolka övrigas ambitioner. Snacket om gevärspipor och beväpnad arbetarklass hör lika lite hemma hos oss vänsterkristna som Sandahls dåliga argumentation hör hemma i kyrkopolitiken. Där ska vi kunna respektera varandra. Om inte vi kan det ens där, var skulle det då fungera?

Birgitta Axelsson Edström
Vänstern i Svenska kyrkan
Partipolitiskt fristående nomineringsgrupp  

Inga kommentarer: