söndag, september 15, 2013

Söndagsfunderingar

Det är söndag och mörkret har sänkt sig ovanligt tidigt just idag. Jag hoppas inte att det är en föraning på vad som ska hända när dagens röster sammanräknas, nämligen att kyrkan blir en mörkare plats än tidigare. Jag hoppas och tror faktiskt att det INTE blir så, eller jag hoppas i varje fall. En kyrka som stänger människor ute är en kyrka som inte lever med Kristus i centrum. Det vore en fruktansvärd utveckling om kyrkan skulle förlora sin öppenhet och börja vandra på grumliga och bruna stigar. Det är inte i enlighet med "Alla är vi ett i Kristus Jesus" som Paulus uttryckte det i sitt brev till Galaterna. Och nu har vallokalerna stängt. Nu kan vi inte göra mer än vänta. Och hoppas. Och be.

Igår var det en riktigt rolig dag :-) IFK Kalmar vann klart över Limhamn-Bunkeflo och säkrade tre poäng som kan vara livsviktiga för fortsatt spel i damernas elitetta nästa säsong. Det var ett lag med självförtroende och kaxigt passningsspel som vi såg på Gröndal, något som jag inte tidigare under säsongen har upplevt. Det är härliga takter! Om det kan fortsätta i samma anda så kan motivation slå klass när det blir svårare motstånd nu i säsongsavslutningen. Heja på! För Åtvidabergs FF släppte proppen och med klara 4-0 besegrades ett blekt Öster på Kopparvallen efter en lång rad allsvenska matcher utan seger. Det känns också skönt!

Nu väntar en ny vecka med nya utmaningar. Min mamma ska få komma hem efter halvannan vecka på korttidsboende, jag ska komma vidare i studierna, härliga sångövningar ska förgylla åtminstone två kvällar och ett antal möten av skilda slag (samt en och annan tidskrock som måste hanteras) finns uppsatta på veckans agenda. Det ska nog gå att ta sig igenom den här veckan också med huvudet högt och med benen på väg framåt. Jag ska väl inte sticka under stolen med att jag hoppas på en och annan överraskning också. Livet kan som bekant innehålla sådana också, inte bara av det negativa slaget alltså.

Men nu är det mörkt och svart. Lägenhetens alla olika timers har inte riktigt hunnit med. Lamporna i fönstren tänds lite för sent för den här plötsliga regntunga aftonen, men det gör inget. Jag har inget emot mörkret, bara man slipper ha det i sinnet och så länge man kan tända ljus :-)


Inga kommentarer: