tisdag, maj 16, 2017

Ut på banan!

Under innevarande mandatperiod har SD haft platser/ledamöter i Kalmar kommuns olika nämnder och styrelser. Inte en enda gång kan jag dra mig till minnes att de har agerat så att det har märkts (med undantag av Alfsson som piper till i kommunstyrelsen i undantagsfall). Det är egentligen himla konstigt, så mycket som de säger att de ska ändra på när de får väljarstöd. Det är inte bara konstigt, det är rent ut sagt urkass. Vad har de gjort mer än lyft sammanträdesarvoden?

Visst är det ett underbetyg till de ledamöter som representerar SD i facknömnderna. Det är också ett underbetyg till övriga partier som inte lyckats locka ut SD-människorna på banan och avkräva dem svar och ställningstaganden. Jag har sagt det förut: Tystnaden har aldrig varit ett verksamt redskap i kampen för en mänskligare framtid. Det är den inte nu heller. Genom att låtsas som om SD inte finns närvarande och aldrig tilltala dem så ger vi ogräset ännu mer möjlighet att växa. Har alla partier satt på sig glasögon med skygglappar längst högerut? Desto konstigare är det ju att Moderaterna och KD verkar villiga att öppna dörren ditåt, eller är det menlöst röstboskap de vill ha?

SDs uppgång i opinionen verkar ha stannat av, men ändå verkar det som att var femte eller sjätte väljare kan tänka sig att rösta på dem, dvs på ett parti som i den lokala verkligheten inte vill något alls utöver att få pengar i plånboken som kan skickas till den egna fickan eller till det nationella partiet. Det är ju rent bedrövligt, eller hur? Och är det så här vi vill att den svenska demokratin ska fungera?

Min inställning är en helt annan. Jag vill att vi ska ta fighten och att vi ska göra det öppet och ärligt. Ska man ha makt och arvoden så ska man jobba. Ska man jobba politiskt så måste man både vilja något och vara beredd att ta striden för det. Visst är vi många som egentligen tycker likadant? Låt oss då visa det!

Inga kommentarer: