onsdag, mars 11, 2015

Rosa revolution ;-)

Dagen då en stor Feministisk afton arrangeras av Feministiskt initiativ i Kalmar län och speciellt inbjudna gäster är partiledaren Gudrun Schyman och komikern Anneli Abrahamsson började med en icke oansenlig revolution  i det egna hemmet. Maken, som brukar duka frukostbordet redan kvällen innan och också fixa frukost till sin otroligt morgontrötta fru, hade dukat och fixat den här gången också. Men, den här morgonen hajade jag till när jag skulle hälla upp kaffet. Såg jag verkligen rätt? Ja, det gjorde jag!

Jag hade fått en ljusblå kaffemugg, goe maken hade tagit en fisrosa. Jag lovar, det har ALDRIG tidigare hänt! Vi har ett mycket jämställt förhållande på många sätt (frånsett att jag just nu lever ett studerande hemmafruliv vilket betyder massor att göra men inga inkomster vilket i sin tur betyder att maken drar in allt till det gemensamma hemmet. Tacka patriarkatet för det! Eller typ alltså, tacka inte alls...) men gränsen har liksom gått vid rosa muggar. Inte ens Barbapapamuggen som är rosarutig har godkänts som manligt alternativ. Jag tar det som ett omen. Kvällen kommer att bli mycket lyckad! Normerna håller på att luckras upp även på de viktiga sidorna av tillvaron ;-)

Tja, och vad ska jag prata om till kvällen? Ja, det går jag just nu och funderar över innan jag ska läsa ut det sista av kurslitteraturen inför nästa veckas tentamen. Jag tror att jag har bestämt mig. För övrigt är det ju kul att prata efter Gudrun Schyman. Känn ingen press, liksom ;-) men det jag ska ta upp är mer på min mammas gata än på hennes, så det ska nog gå bra. Eller åtminstone inte katastrofalt dåligt. Eller förhoppningsvis så går inte alla hem...

Jag ska ladda med kaffe, men den här gången får det bli ur rosa mugg för min del. Jag behöver nämligen lite småbusig kvinnokraft!

Inga kommentarer: