fredag, augusti 08, 2014

En strategi mot bättre vetande

Jag gav kamrat K Q Mohammad en chans att förklara sig, men tyvärr gick det inte bättre denna gång, se slutreplik här på DN Debatt.

Sverige har i stora stycken misslyckats med sitt flyktingmottagande. Den växande främlingsfientligheten, eller hellre det växande stödet för en främlingsfientlig politik företrädd av ett främlingsfientligt parti samt normaliseringen av rasisternas världsbild, är tecken som pekar i den riktningen. Kifah låter sitt resonemang haka på den världsbilden och föreslår en lika oklok som världsfrånvänd strategi: Radera ut nyanserna och skillnaderna oss människor emellan då de kan orsaka splittring. Det är en strategi mot bättre vetande. Istället ska vi låta tusentals blommor blomma! Det är då vi ser mångfaldens rikedom!

Självmålen blir tyvärr bara fler. Straffmålen likaså. Vänstern har numera inte bara motståndarna i partierna högerut att kämpa emot i jakten på ett regimskifte. Den interna kampen, som alltid i viss mån har funnits och som i ett friskt demokratiskt parti också alltid ska finnas samt respekteras, riskerar att denna gång bli en ännu större utmaning.

Uppdatering: Plötsligt inser jag att problemet är ännu större... och det är jag på allvar bekymrad över. Det är när rasismens synsätt börjar gro inom demokratiska partier och grupperingar som det blir farligt på riktigt. Detta har vänstersidan sedan länge påpekat. Nu faller man tyvärr ner i gropen själv. Vart är det här landet och den här regionen på väg?


Inga kommentarer: