måndag, april 21, 2014

En fantastisk påsk!

Vilken fantastisk påsk det har varit! Den började med att Emmy kom hem i torsdags vid lunchtid, dottern som har två födelsedagar (hon fyller år både i mars och på Skärtorsdagen). Sedan började vi förbereda kvällens stora Påskknytis i Djurängen med ett tjugotal personer från alla håll och kanter som strålade samman för en kväll med många skratt och mycket mat. Det blev en härlig kväll! Tack till alla! Långfredagen blev lite lugnare men vi tog oss i varje fall till Fredriksskans för att se Kalmar AIK spela premiärmatch mot Blomstermåla och vinna med solklara 3-1. Visst var det lite kallt men resultatet värmde och spelet bådar gott inför fortsättningen av säsongen! Det handlar nog mest om att få upp flåset. Kom igen Klubben!

I lördags tog vi en tur till Kvarnholmen och begick uteserveringspremiär i vårsolens glans. Lite senare på eftermiddagen strålade vi samman med min storasyster med man hos våra föräldrar och fick mängder med sötsaker till fikat. Sent på kvällen sjöng jag med ungdomskören i Heliga Korset på påsknattsmässa. Det var en härlig stund som verkligen lyckades fånga påskens budskap "från mörker till ljus" inte bara andligt och psykologiskt ytan även rent fysiskt. Vi förnyade våra doplöften, firade mässa tillsammans och sjöng så att det stod härliga till. Framemot natten var vi hemma igen, piggare än nånsin så det var lite svårt att komma till ro.

Och sedan tidigt på påskdagens morgon åkte Emmy tyvärr hemåt Skåne igen. Jobbet väntade, och sådant är ju livet. Goe liberalen och jag åkte hem och planterade penséer i balkonglådorna för att jag skulle skingra tankarna (separationsångesten avtar ju inte med åren precis...) Sedan fick vi spontanbesök av plastdottern med sambo på lite fika, och det var inte bara jätteroligt utan även jättenyttigt eftersom en hel del av det överblivna fikabrödet från i torsdags gick åt. Vi kan ju inte smälla i oss allting på egen hand ;-)



På eftermiddagen blev det grillpremiär här i Djurängen. Medan över 9000 åskådare var på GFA satt vi i solen och njöt av årets första quorn- och grönsaksgrillpaket, alltså JAG gjorde det. Äkta maken hade valt lite mer exklusiva matvaror att grilla men han njöt i fulla drag han också. Vårsolen värmde och om man bara hade turen att hitta en plats i lä så kunde man sitta och äta utan ytterkläder. Den turen hade vi precis bakom cykelhuset. SKÖNT!

Idag hade vädret ångrat sig. Dagens fotbollsmatch på Berga IP medförde vita fingrar, stelfrusna ben och röd näsa samt förlust. Nåja, sädär är det ibland. Solen lyser inte på en jämt. ÅFF lyckades med nöd och näppe knipa till sig en poäng mot Gefle hemma. Som sagt, man har inte tur jämt, men ibland så rinner det till... Hoppas det gör det snart!

Kvällen blev till en värdig avslutning på en fantastisk påsk. Folkmusikmässa i Heliga Korsets kyrka avnjöts på första parkett. Tack till alla som medverkade i detta uruppförande! Så roligt det var att så många kom och lyssnade dessutom. Ni som inte var där, ni har en chans till i början av maj, tisdagen den 6 maj närmare bestämt. Det är en upplevelse utöver det vanliga!

Ja, livet är rikt i de viktiga avseendena. Kristus har uppstått, vägen till Gud är öppen och fri, världen är full av kärlek och goda vänner och jag har en familj som jag älskar. Dessutom känner jag mig frisk och har tid att både studera och att syssla mer med musik än någonsin. Det är en nåd att vara djupt tacksam för. Det finns så många som har det så mycket värre och som saknar både hälsa och kärlek i livet. Jag kan känna mig lite gnällig ibland. Lite spänning i tillvaron skadar väl egentligen inte?

Nej, lite sådant piggar upp och ser till att man inte somnar. Det totala lugnet vill jag inte ha i livet än, och det tror jag att Gud vet också. Nu är det förtröstan som gäller och att lära sig tänka "Hans kärlek är gränslös, hans nåd är oändlig, hans kraft ingen människa utforskat än ty av sina väldiga eviga skatter han giver, och giver, och giver igen." som Einar Ekberg en gång sjöng (sv övers Ivar Lindestad).

Inga kommentarer: