tisdag, april 29, 2014

Börja nu!

Rasisterna i SD var i farten på gårdagens fullmäktigemöte. Inte helt oväntat var det ETT enda ärende som intresserade dem, nämligen frågan om kommunen skulle utöka sitt mottagande av ensamkommande flyktingbarn från 11 platser till 16 och denna gång prioritera flickor. Det fick mörkermännen i SD att vilja diskutera prioriteringar i politiken, samhälleliga kostnader på nationsnivå och dessutom fastslå att flyktingar kan komma hit och mörda kungen utan påföljd i form av utvisning. Man vet ju inte om man ska skratta eller gråta, eller jo, det vet man. Man gråter. Inombords. Inte för att det finns stollar i politiken, utan för att det finns tillräckligt många i valmanskåren som tycker att det här är OK.

SD yrkade alltså avslag på utökning av flyktingmottagandet vad gäller ensamkommande flyktingbarn och menade att det handlar om att prioritera, men om vi prioriterar bort etik och moral, öppenhet, rättvisa, medmänsklighet, solidaritet, kärleken till medmänniskorna och omsorgen om de små, vad har vi då kvar av värde att prioritera??? Att säga ja till behövande är det enda vi kan göra om vi fortfarande vill kalla oss människor. Så enkelt är det. Det är som Jonas Gardell ungefärligen skriver: Du ska ta vara på din broder. Det är därför du är här.

Jag ställer ALDRIG upp på rasistiska resonemang. Jag tänker ALDRIG ställa upp på ett enda uttryck som börjar i stil med "Jag är inte rasist men..." för så fort man säger det så kommer ett rasistiskt uttryck och inget annat. Hur svårt kan det vara att inse att vi är syskon och att vi har ansvar för varandra? Hur svårt kan det vara att sätta kärleken framför hatet? Hur svårt kan det vara att vara människa istället för djur?

Ogräset växer och frodas... Håller DU rent i din egen rabatt? Våren har kommit och nästan övergått i sommar. Ska du få en rabatt som blomstrar i mångfaldens alla färger när solen börjar värma på riktigt så är det dags att rensa upp. Börja nu, eller helst igår.


Inga kommentarer: