fredag, april 25, 2014

Äntligen!

Nu rör det äntligen på sig! Förverkligandet av ett kulturcentrum i Kalmar med plats för Byteatern Kalmar länsteater närmar sig. Inte bara kommunen börjar samla sina styrkor efter lång tid med att ta fram underlag och tidsplaner, nu är även landstinget med på banan och hoppet om reella möjligheter att fylla huset med verksamhet tänds. Jag, och många med mig, ser med tillförsikt fram emot en utvecklande process!

Kalmar behöver rum för skapande, för kreativt tänkande och för möten mellan människor. Det här är inte ytlighet och glansigt presentpapper, det är värden som varar. Vi som vill ha ett växande Kalmar förstår att det behövs utrymme för det som ännu inte finns. Vi inser att ett kulturcentrum aldrig är färdigbyggt, utan det byggs och utvecklas för ständigt nya saker och nya tankar, för nya människor och för nya idéer. Det är detta som är bildning och utveckling!

Nu ser vi framåt! Under tiden pågår skapandet där vi är. Vi tänker nämligen inte sätta oss i väntrummet. Byteatern kommer under hela processen att bidra med nya kulturupplevelser både i Kalmar och i resten av länet, precis som vi tänker göra när vi får flytta in i nya lokaler och därigenom får nya möjligheter att berika människorna i staden och i regionen. Det handlar ju inte om att vi behöver nya lokaler i första hand (även om det också är väldigt väldigt sant). Det handlar, som jag nyss skrev, om att Kalmar behöver skapande, kreativt tänkande och möten. Det är DET som ger utveckling!

Och OJ vad vi längtar efter det!

Inga kommentarer: