onsdag, januari 21, 2015

TACK!

Ett stort och varmt tack till alla som kom ihåg att jag passerade 50-årsstrecket för ett tag sedan och på olika sätt gratulerade mig! Tack för alla goa tankar och allt som Ni förgyller min tillvaro med! Man blir ju alldeles tårögd... Lördagen den 10 januari med Öppet hus här i Djurängen blev en fantastisk dag som jag kommer att minnas länge. Tack till alla som kom, för alla blommor och presenter (alla verkligen valda med omsorg!) och för alla varma ord, såväl talade som sjungna :-)

Ett extra varmt tack till mina goaste Pierre, Emmy och Charlie som såg till att allt praktiskt flöt på så smidigt när så många härliga vänner kom på besök!

Jag fick en tavla av den närmaste släkten, en tavla målad av Jan Nordström. Det var dotter Emmy som hade lagt en liten kommentar från mig på minnet från Pierres 50-årsdag för ett par år sedan: "När jag fyller 50 så önskar jag mig en tavla av Jan." Inte trodde jag att den önskan hade fastnat i det där lilla teflonminnet, men det hade den minsann och jag blev så himla glad för den gåvan! Jan är en otrolig konstnär och människa och hans verk, både i bild- och ordform, berör mig nämligen riktigt på djupet. Jag är numera mycket stolt ägare till ett originalalster från utställningen "I en själ" 2008, en tavla med en gestalt där hjärtat och själen med röda och svarta färger verkligen spränger kroppens gränser. Det är så även jag kan känna mig ibland, och inte så sällan heller kan jag medge. Det hör mitt liv till.

När Emmy fick tavlan från konstnären så fick hon med sig lite till, bland annat en samling böcker från Jans produktion. Jag avslutar detta lilla tackbrev med ett utdrag från en av dem. Stort och varmt tack alla härliga vänner för att ni finns var och en och för att ni ser och visar omsorg om både mig och så många andra! Utan er vore världen så mycket fattigare.

Tillsammanshet

tillsammans är
du och jag och hon och han och dom och vi
starkare än

de


som vill ont

(ur Jan Nordströms "jag vilar i din hand" Kalmar 2007)


Inga kommentarer: