fredag, januari 30, 2015

"Brain och boys?"

Idag är det tvätt-, manglings-, stryknings- och läsdag... Och man har det inte roligare än man gör sig.
Och inte behöver man vara äldre än man känner sig heller, eller hur?

Varje dag är en gåva och en möjlighet att lära sig nya saker, att lära känna sig själv lite bättre, att förstå vad som händer och varför samt att utvecklas lite till på resan "att vara människa". Jag började läsa lite lätt igår och fastnade på det där med livet som en resa. Berättelsen var i korthet följande: En nunna tillbringade hela sin tid i ett rum och gick aldrig ut. En klok, nåja, man undrade varför hon stannade därinne hela tiden. Hon svarade att hon inte stannade utan att hon hela tiden var på resa. Ja, man ser saker från olika håll, också livet såväl sitt eget som andras.

Själv har jag de senaste dagarna till exempel lärt mig grundligt varför det var så komplett otänkbart att jag skulle kunna få en plats i samhällsbyggnadsnämnden hösten 2010. Ibland tar det tid innan polletten trillar ner och det går upp ett ljus, eller snarare, misstankar kan ju leva fram till dess att de blir antingen falsifierade eller verifierade. Alternativ två gäller i det här fallet.

"Brain betyder hjärnan i huvet, boys betyder pojkar" som Galenskaparna och After shave sjöng i ett helt annat sammanhang och med en helt annan innebörd. Ändå är det ett passande citat just idag :-)

God fredag önskas alla!

Inga kommentarer: