onsdag, januari 14, 2015

I all hast...

Fullt upp med tentaläsning efter en underbar helg med goa härliga vänner som förgyllde mitt födelsedagsfirande och gav det en äkta guldkant! Jag lovar att skriva mer om det sedan, när jag har tid att göra en rättvis reflektion. En sak ska ni veta: Jag lever på er kärlek länge än! TACK!
Liten detalj ur en av mina presenter: Jan Nordströms underbara "Människorna med det seende hjärtat"
Och så kom då resultatet av den utredning som har hänvisats till i den något infekterade och populistiska debatten kring äldreomsorgen, den utredning som skulle leda till bättre förslag till att spara in 20 mkr inom omsorgsnämndens verksamhetsområde än de som förra nämnden arbetade fram till i december förra året. Resultatet är att man bör flytta ett par verksamhetschefer i organisationsschemat för att korta beslutsgångarna. Jag letar alltså fortfarande efter skarpa förslag som ger 20 mkr på helårsbasis. Det här blir ju mest bara löjligt. Nej, klarar man inte av att ta ansvar för fattade beslut och egna framarbetade förslag i kommunledningen så ska man fundera över sitt agerande.

Förresten, det är kul att läsa religionspsykologi (om jag nu hinner färdigt förstås.... Det är långt ifrån säkert.). Man får en hel del AHA-upplevelser och en och annan förklaring till irrationellt beteende på helt andra håll än inom religionens ram. Vad betyder det till exempel att signifikanta andra uppvisar ett beteende inom en formell roll som man själv har men som inte alls överensstämmer med ens egen uppfattning om rollinnehållet? Kanske förändras ens egen uppfattning gradvis? Och om det går emot ens egen inre övertygelse, är det då helt orimligt att tänka sig att frustrationen riktas utåt som ett skyddsbeteende för en själv? Jag skulle inte tro det.

Nu ska jag återgå till studierna. Närmast handlar det om personlighet och religion. Och så hoppas jag att någon annan ser till att rätta de uppenbara felaktigheterna i Östrans artikel om äldreomsorgen. Jag har redan lagt ansenlig tid på något jag inte längre behöver ta ansvar för. Det är nämligen 20 mkr som ska dras ner för att omsorgens budget ska vara i balans i slutet av 2015, INTE 11 mkr. Den siffran motsvarar enbart det nya sparbetinget. Man kan naturligtvis  inte förbise den redan existerande obalansen i nämndens verksamhet beroende på bland annat rätt till heltid-reformen och hög sjukfrånvaro. Det gäller att hålla rätt på siffrorna, annars blir det lätt fel i både resonemang och beslut, och aldrig glömma kärleken. Den är nämligen störst, alltid.


Inga kommentarer: