torsdag, januari 29, 2015

Snö och böcker

Det kom blötsnö en gång idag, efter en inledning på dagen som nästan kändes vårlik med gröna gräsmattor och lite solsken. Nederbörden började EXAKT när jag satte mig på cykeln för att hämta den försenade kurslitteraturen på Pressbyrån. Och så höll det på hela vägen dit och hela vägen hem. Nu tror jag att det håller på att sluta. Det skulle inte förvåna mig. Den här terminen börjar strålande med bokväntan i nästan två veckor. Å andra sidan, jag hinner nog. Men en sak vet jag: Det kommer att ta sin tid att läsa den här gången när all litteratur är på engelska. Man vänjer sig dock, så småningom. En liten morot har jag försett mig själv med: Jag får inte börja läsa någon av de skönlitterära/uppbyggliga/biografiska böckerna som jag fick i julklapp och födelsedagspresent förrän jag har börjat läsa kurslitteraturen på allvar. Ibland får man faktiskt nästan utsätta sig själv för utpressning! Inlämningsuppgifter har jag dock kunnat göra i form av transkriberingar och sånt, så helt off har jag inte varit sedan förra tentan.

Hur som helst, det är en rackans otur att bli genomblöt bara för att man måste ut på cykeln. Hade det varit en normalleverans med böcker så hade det ju gått att promenera och ha paraply, men nu var jag tvungen att använda cykeln för att få hem ett stort, tungt och vansinnigt opraktiskt paket med ett berg med stora böcker. Fast jag har det ju inte värst. Jag är inte ett dugg avundsjuk på omsorgsnämnden som idag har sitt första möte för mandatperioden och ska se till att uppfylla sina löften om uteblivna besparingar trots ramminskning och obalans i budgeten redan på förhand. Det är inte lätt att koka soppa på spik, speciellt inte när man ena dagen säger ja till besparingar och nästa dag säger nej för att man är rädd om det egna skinnet. Huvaligen! Och mest tråkigt är det ju för de äldre som får betala för en kommunbudget gjord med osthyvel.

Så jag har det skönt med mina nya böcker, Thomas av Aquino och det grekiska alfabetet. Det är i varje fall utvecklande och man kan känna att man duger något till som något annat än marionettdocka. Och se där, nu har det slutat snöa! Det visste jag väl ;-)

PS. Jag gillar snö. Jag vill ha snö. Jag tycker att det ska ligga ett snötäcke på marken i december-januari-februari-mars, men då ska det vara ett riktigt, inte ett sånt där som idag som mer är att likna vid ett våtvarmt omslag... Jag borde nog flytta. Till Luleå eller nåt, fast det vill inte äkta hälften... och honom värdesätter jag långt mer än lite snö på marken.

Inga kommentarer: