måndag, maj 13, 2013

Medvind!

Idag har varit en ovanlig dag. Först hade jag medvind in till jobbet. Det har inte hänt på den här sidan nyåret. Jag formligen flög fram. Det var en härlig start på arbetsveckan :-) Sedan hade jag faktiskt mycket stark medvind hem också, otroligt nog. Någon däruppe vill mig väl!

Men däremellan var det inte lika mycket medvind, och jag ska väl knappast säga att det känns som medvind i livet att sköta om en mastodonttvätt inklusive mangling av lakan heller. Det är precis det jag sysselsätter mig med just nu. Å andra sidan, när det är klart så känns det gott. Det är ju oftast så med mindre roliga saker, det är skönt när de är över.

Tyvärr blev jag idag mycket besviken också. Besviken och ledsen. Det gör ont när man märker att människor vill en illa. Det går ganska bra att sätta på sig en mask av oberörbarhet, att bemöta onödig information med kyla och is samt att känna att man kan gå rakryggad ut ur ett sammanhang där man inte längre hör hemma eller ens VILL höra hemma. Det GÅR, men det gör förbaskat ont, och det gröper stora fula hål i självkänslan. Samtidigt kan man ju konstatera att det är orimligt att ställa krav på människor som helt enkelt inte begriper. Det är det ena. Det andra är att glappande med käften utan att det ens efterfrågas är ju inte bara korkat, det är rätt elakt också, och sådant har jag så oerhört svårt att fördra.

Men som sagt, snart är även det över, precis som tiden i tvättstugan och det lär gå snabbare än jag trodde. Vi får väl se det som slutet på en välbehövlig tvagningsprocess. Strykningen är det allra tråkigaste, men skrynklor och veck rätas ut , färgerna framträder och tyget blir lent och mjukt, och när den är klar är man fit for fight igen för att med rena fräscha kläder ta sig an framtiden! Och vem vet hur den ser ut?

Därför säger jag er: bekymra er inte för mat och dryck att leva av eller för kläder att sätta på kroppen. Är inte livet mer än födan och kroppen mer än kläderna? Se på himlens fåglar, de sår inte, skördar inte och samlar inte i lador, men er Himmelske Fader föder dem. Är inte ni värda mycket mer än de? Vem av er kan med sina bekymmer lägga en enda aln till sin livslängd? Och varför bekymrar ni er för kläder? Se på ängens liljor, hur de växer. De arbetar inte och spinner inte. Men jag säger er: inte ens Salomo i all sin prakt var klädd som en av dem. Om nu Gud ger sådana kläder åt gräset på ängen, som i dag finns till och i morgon stoppas i ugnen, skall Han då inte ha kläder åt er, ni trossvaga? Gör er därför inga bekymmer, fråga inte: Vad skall vi äta? Vad skall vi dricka? Vad skall vi ta på oss? Allt sådant jagar hedningarna efter. Men er Himmelske Fader vet att ni behöver allt detta. Sök först Hans Rike och Hans rättfärdighet, så skall ni få allt det andra också. Gör er därför inga bekymmer för morgondagen.
Matt.6:24-33

Inga kommentarer: