fredag, maj 17, 2013

Feminismen måste stärkas!

På lördagen den 25 maj med start kl 0930 anordnar Vänsterpartidistrikten i Kronoberg och Kalmar i samarbete en kurs i internfeminism i Emmaboda Folkets Hus. Vi vässar vårt internfeministiska arbete med föreläsningar, diskussioner och värderingsövningar. Dessutom är det ett gyllene tillfälle för oss att lära känna varandra över länsgränserna. Kursen riktar sig till alla tjejer och kvinnor i vårt parti och i Ung Vänster. Medverkar gör bland andra Ida Gabrielsson som tidigare varit ordförande i Ung Vänster och Eva-Britt Svensson som har jobbat med bland annat feminism som EU-parlamentariker.

Vi har några få platser över. Är DU också intresserad av att lära dig mer om hur vi kan avskaffa patriarkatet? Vill du få redskap som lär dig identifiera orättvisor och kränkningar? Vill du också lära dig stå emot när de antifeministiska strategierna känns både övermäktiga och alldeles för genomtänkta? Vill du skaffa dig de strategier som behövs för att du varje gång ska förstå och acceptera att det INTE är DIG det är fel på när du utsätts för nedlåtande beteende för att du är kvinna? Är du, liksom många andra, trött på hur världen ser ut och vill du göra något åt det?

Då är detta nåt för dig! Hör av dig till mig via mail vansterpartiet.birgitta@telia.com, men gör det snabbt! Välkommen! Tillsammans är vi starka!!!

Inga kommentarer: