fredag, september 28, 2012

Omsorgsnämnden igår

Igår hade vi sammanträde i Omsorgsnämnden. Några saker kan vara värda att kommentera:

Jag och min goa vänsterkamrat Elsa yrkade avslag på en förlängning av entreprenadavtalet med Kosmo som driver vård- och omsorgsboendet Vasallen. Vi anser att äldreomsorgen drivs bäst i kommunens gemensamma regi. På det sättet garanteras att brukarens behov sätts i centrum och inte vinstintresset i ett privat bolag. Därför reserverade vi oss till förmån för vårt avslagsyrkande.

Nämnden skulle fatta beslut med anledning av den planerade fastighetsförsäljningen. Fastigheterna där vi driver tre stora boenden ska säljas. Ingen har nog något att invända i sak, men tyvärr saknade vi beslutsunderlag i skriftlig form. Ska våra kommunala nämnder ha något inflytande över ärenden som berör den egna verksamheten så måste vi kunna behandla dem så grundligt som möjligt.

Frågan om LOV dök upp, som ett brev på posten. Svaret från ordförandens sida var att motionen från M och C ska behandlas av nämnden i oktober och av fullmäktige i december. Vi får väl se hur den diskussionen kommer att se ut. Vi i Vänsterpartiet är klara över vår uppfattning och kommer att stå fast vid den. Inga vinster i välfärden! Vi gör INTE affärer av verksamhet som är till för att tillgodose äldres behov av vård och omsorg!

Inga kommentarer: