söndag, augusti 13, 2006

Händelserik helg

Händelserika dagar har förflutit. Friidrotts-EM var en rolig upplevelse! Det svenska laget försvarade de blågula färgerna med den äran. Tack för förstklassig underhållning!

Lika förstklassig underhållning var Kalmar Stadsfest som har firats i dagarna tre. Två av dagarna genomfördes också en världsmusikfestival. Tyvärr regnade en hel del av utomhusfesten bort igår, men det hela kunde genomföras ändå. Den polska trumgruppen Ikenga Drummers var en upplevelse! Vilken energi! Pga regnet fick vi lyssna på dem inne på Kalmar Teater, men hade inte bänkraderna hindrat oss vet jag att publiken hade studsat i ren hänförelse! Wow! Jag undrar om det var all frigjord energi som gjorde att det luktade bränt i salongen??

Men det behövdes en energikick så dags igår. Goe liberalen och jag kom nämligen direkt från fotbollsmatchen KFF-AIK. Jag ska inte nämna nåt om den. Den glömmer vi. Snabbt som sjutton. Och ser framåt!

Partiet har haft lite svårt med upphoppet. Idag hördes äntligen Lasse med två riktiga och viktiga ställningstaganden, dels en uppmaning till regeringen om att sluta jamsa med USA i alla lägen och istället ha en självständig röst i världen, dels ett konstaterande att vi behöver en annan mer verksam kriminalpolitik än den Bodström står för. Heja på! Ja, minsann. Det är inte alltid lätt att vara ett litet parti när man har ett stort parti att hålla sams med. Det finns problem både på riksplanet och lokalt. Vi kräver öppenhet, demokrati och rättvisa samt vill skaffa oss insikt innan vi antar en åsikt. De stora kräver att alla elever ska vara lediga från skolan på muslimska helger. Då blir det svårt att kommunicera. Men det går. Det har vi visat under många år.

Inga kommentarer: