måndag, augusti 07, 2006

Helgens ilska och morgondagens slit

Ibland blir man mer arg än vanligt. Idag är jag arg på främst två saker. För det första: Marodörer i trafiken. Såna förpestar vår tillvaro i Funkabo dagligen och stundligen. Motorcyklar och bilar förs fram i racerfart och med ljudnivåer som får öronen att kollapsa, i alla fall mina. Tänk att det ska vara så himla roligt att köra fort! Ikväll tog det en ände med förskräckelse för en sprillans ny Volvo. Den hamnade med avkörda hjul ett par meter från ett hyreshus på Stallgärdsgatan efter en skräckfärd från Djurängshållet. Föraren smet iväg medan passageraren stod kvar och skämdes. Tre brandbilar, polis och två ambulanser kom till platsen. Jag tackar Gud för att ingen stod i vägen för framfarten. Nu står bilen invid huset och ser ut som en skamsen hund, och min tanke är: Får man sitt körkort i Corn Flakes-paketet numera?

Den andra företeelsen som retar gallfeber på mig är det företag som lockar ungdomar att dela ut reklam för nästan ingen lön alls. Jag säger bara: Svensk DirektReklam. De borde bojkottas. Plastsonen har i helgen lagt 10 timmar på att vika och dela ut helgens reklamskörd. För dessa tio timmar får han 188 kronor. Siffran talar för sig själv. Dessutom har detta företag mage att ringa upp oss på Vänsterpartiet och erbjuda sig att dela ut vårt valutskick. Nej tack. Vi köper tjänster av företag som betalar hygglig lön till sin personal. Så är det bara. Och plastsonen kan lägga sin tid på något annat som är både mer lönsamt och mer utvecklande. Utsugning av ungdomar är bara förnamnet. Skäms!

Skönt är det då att kunna lägga sig ner i lugn och ro i rena lakan, sova gott bredvid goe liberalen och sedan fortsätta med höstens valrörelse i morgon bitti. Vika flygblad, sortera valsedlar, stoppa allt i en folder med Lasse Ohly på framsidan och klistra ihop allt med en rund tejpbit. 30 000 gånger. Vem har sagt att politiker aldrig gör nåt??

6 kommentarer:

Nicke Grozdanovski sa...

Det där med bilkörning med skrikande däck och högljudnivå har vi även i Emmaboda tyvärr. Det har lugnat ner sig lite de senaste veckan men de har varit jobbigt att se och höra.

Ingen kommentarer om "Direkt reklam" ditt inlägg talar för sig själv, skandalöst

Skönt att valrörelsen går igång. Men de är lite kul o se det framför sig att du arbetar med vårt valutskick på en hörnet av bordet och din gode libaral med sitt *host* parti i det andra hörnet. Eller de är kanske inte så de går till? :-) *nyfiken bara*

Birgitta Axelsson Edström sa...

Vi har helt enkelt inte plats med nåt material alls därhemma. I en trea på 75 kvadrat för tre-fyra personer så blir det problem. Kanske är det bäst så förresten... ;-) Vi sitter och bladar och viker på varsitt håll, dvs på varsin partiexpedition. Lugnt och skönt men varmt....

Pierre Edström sa...

Tänk om vi hade blandat ihop valsedlarna annars. Huuu! Skämt åsido så hade vi nog kunnat samsas med det också. Allt går om man bara vill ;-)

Nicke Grozdanovski sa...

Han verkar snäll din liberal, trodde inte fanns sånna längre.. Numera hör man bara Jan Björklund och deras egen Lasse och de är inga roliga grabbar de :-) Men det finns tydligen undantag ;-)

Birgitta Axelsson Edström sa...

Ja, det är han! Dessutom är han en baddare på att grilla quornfilé!
:-)

tomasrj sa...

Jag har en kompis som bor längs Norra vägen 300 meter närmare stan, jämfört med er. Därifrån har jag också bevittnat detta vansinne. Han bor precis vid trafikljusen vid övergångsstället. Där kraschade en bil i höstas.

Då och då kommer en ambulans eller polisbil och dundrar fram i hundra. Det må vara hänt. Men när motorcyklar kommer och förarna stegrar cykeln på bakhjulet och gasar på längs raksträckan, eller när bilar accelerar i denna vansinneskörning så brister det i ansvar och förnuft hos föraren.