måndag, april 13, 2015

"Tillsammans. Alltid."

Idag har vi haft årsmöte i Byteatern Kalmar Länsteater. Innan den formella delen genomfördes hade vi två andra programpunkter. Det ena var ett litet smakprov av den kommande föreställningen Nöjesparken som riktas sig till äldreboenden. Vi fick oss till livs ett lite galet nummer med bondkomiska inslag och musik samt en hel del information kring föreställningens upplägg och målgrupp. Det ska bli spännande att följa och vara med på resan! Läs mer om föreställningen här. Den kommer inte bara att spelas på boenden utan ges också i "vanligt" format. Visst blir man lite nyfiken?

Den andra informella programpunkten var utdelningen av Byteaterns eldsjälspris till konstnären Jan Nordström. Motiveringen löd:

Med ett sällsamt seende öga, en ovanligt inkännande själ och en uthållig och enveten vilja att verka för det goda personifierar Jan begreppet eldsjäl i ordets allra bästa mening:

En medmänniska som oförtröttligt sprider värme, kärlek och glädje med en förmåga att se det svaga i den starke och det starka i den svage, inte bara med sin konstutövning utan också med hela sin person.

Byteatern Kalmar Länsteater tackar för allt som Du har berikat oss med och önskar varmt lycka till i fortsättningen!

Det är en ära att som ordförande få dela ut priset till en så välförtjänt pristagare. mer om Jan och hans arbete kan du läsa här. Varmt grattis!

Att jag sedan fick förtroendet att fortsätta leda styrelsens arbete under ytterligare ett år tackar jag ödmjukt för, och jag tackar också både förening, styrelse och teaterns personal med ledning för allt gott under det gångna verksamhetsåret. Nu kavlar vi upp ärmarna och jobbar vidare, både konstnärligt och administrativt. Mycket arbete återstår, inte minst med kommande flytt och etablering av ett nytt kulturcentrum i Kalmar.

TILLSAMMANS är ordet. Alltid.
Inga kommentarer: