måndag, september 08, 2014

Höstmåndag

Gråmulet idag. Regnet kommer och går. Asfalten är mörk av väta och den lilla träddungen utanför balkongen börjar på allvar skifta i höstfärger. Ni som känner mig vet: Jag trivs!

Men det är klart, det hade ju funnits trevligare sätt att starta arbets- och studieveckan än att pinna ner till polisstationen för att göra en anmälan, men nu är den gjord och jag får väl helt enkelt lita på att polisen gör vad de kan och ska göra. Jag fick i varje fall prata av mig, någon lyssnade och tog det hela på allvar. Det känns bra! Och på hemvägen pep bränslemätaren. Nu är bilen fulltankad igen, det är också bra!

Nu väntar studier resten av dagen. Jag känner mig själv. Det blir litteraturläsning i soffhörnet, under läs- och flitlampans sken och med omväxlande kaffe och te i Barbapapamugg som sällskap. Då kan man glömma den ganska hårda och hänsynslösa världen utanför för en stund, en värld som innehåller element som inte gillar kvinnor som har egna åsikter och som dessutom vågar stå för dem utan hotar med tystnad. Ja, jag kan väl erkänna en sak: Det är inte första gången jag tar emot sådana budskap. Jag börjar bli van. Tyvärr.

Men nu väntar boken, lampan och Barbapapa :-)

Och sedan, nån gång framöver, ska jag rösta. Gör det du också! Rösta för framtiden och för rättvisan, mot förtryck och mot diskriminering!

Inga kommentarer: