tisdag, oktober 02, 2012

Sten i glashus

"En vänster som drar åt olika håll" skriver Svenzén (C) här. Själv utesluter han tre av fyra gruppledare och bjuder in en fyrhövdad gubbklubb (eller kanske är det unga pojkar.....) till sitt lantliga köksbord för att forma framtidens alliansalternativ. Inte ens i den egna partiorganisationen verkar det finnas förankring. Det måste vara en hel del kaffeskvättar som sattes i halsen i borgerliga hem i lördags. Det räcker tydligen inte med en centerbänk i fullmäktige som enbart består av män. Nu ska alliansen också ledas av uteslutande personer av maskulint kön.

Och på eftermiddagen måndagen därpå samlar Johan P (S) moderaternas nya gruppledare och centerns gamle för att utan protokoll diskutera tillväxt. Ja ja, det är idel gubbar där också.... Det där med genusmedvetenhet går inte så snabbt här i världen. 

Man kan ganska enkelt konstatera en sak i alla fall: Det är inte V som drar åt olika håll. Det är (fortfarande) den obefintliga alliansen... inte bara mellan partierna utan även partiinternt.

Tänk så passande att detta utspel kommer nästan samtidigt som nedläggningsbeskedet i glasriket. Det klirrar i glashusen både här och där. När det gäller Orrefors och Åfors säger jag ett sorgset TYVÄRR....

Inga kommentarer: