onsdag, oktober 18, 2017

Tack för Höstmys 2017

Det blev i sanning en lång dag igår. Upp i tidiga ottan för att besöka tandvården, sedan jobb hela dagen utan avbrott (mer än för att tanka över lite bilder från min gamla jobbmobil till min egen dator och för att tanka lite näring en gång) och sedan iväg för att genomföra Höstmys med Vox Communis, Badrumskören och PRO-kören i Falkenbergsskolans aula. Tack alla som hjälpte till!

Det är ganska mycket jobb bakom en kväll som Höstmys, inte minst det praktiska med möblering, baka fikabröd, fixa kaffe och allt därtill, bära körbänkar och producera allsångsblad så att de räcker till alla. Sedan tillkommer själva grejen med körsången på Höstmys, nämligen att sjunga och spela tillsammans och skapa musik av glädje så att det blir lite klirr i insamlingsbössorna. Där har vi en hel hop med speciella tack:
  • TACK Christer Svensson, Åke Eklund och Tore V Nilsson för ackomanjemang på piano och bas!
  • TACK Björn Mortensen som på ett fint sätt delade med sig av erfarenheter från tiden som centrumutvecklare i Kalmar!
  • TACK Anette Yrrlow, Helena Juneberg och Emelie Waldenström Uggla för soloprestationer utöver det vanliga!
  • TACK Emelie, volontär hos stiftelsen Min Stora Dag, för information om det viktiga arbetet och till Kerstin Ljungberg som knöt kontakten!
  • TACK PRO-kören och Marianne Fransson för sångarglädje med hjärtat på rätta stället!
  • TACK Badrumskören för stämningsfull sång!
  • TACK Vox Communis för allt slit med fikat och för att ni sprider glädje som uppfyller både mig och alla andra i rummet!
  • TACK Lage för gott samarbete för sjätte året i rad!
PRO-kören spexade till det med
semesterminnen från Spanien...
Insamlingen till Min Stora Dag slutade på 10 308 kronor i kontanter. Sedan tillkommer de gåvor som skickades in via sms eller swish och dem har jag inte kolla på alls. Hur som helst, det blev ju en rejäl slant som kan förstärka arbetet för stiftelsen Min Stora Dag så att fler barn i behov av speciella upplevelser kan få det. En Stor Dag är en ovärderlig paus i ett sjukt barns tillvaro. När sjukhusdagarna är långa och behandlingarna tuffa får barnet något att längta till, uppleva och minnas. Läs mer om arbetet här. TACK till alla som kom och bidrog med en gåva!

Kvällen blev lång... och natten ännu längre eftersom jag inte lyckades komma till ro för att sova förrän någon gång vid 0545, och då var det ju bara en halvtimme tills väckarklockan började ringa. Nåja, en sömnlös natt då och då överlever man ju även om man känner sig som en säck rutten potatis och ser ut därefter. Kvällen som kommer blir lugnare hopas jag. Då är det bara tvättstugan som väntar otåligt. Det är väl inte Höstmys direkt, men en del saker måste ju helt enkelt göras. Vardagen blir lite lättare då... Vardag och vardag förresten... I morgon begravs svärfar. Vi befinner oss i en vecka som innehåller det mesta från stor glädje till djup sorg, ungefär som livet i stort. Ibland gäller det bara att hänga med och ta vara på stunden som är och vara tacksam för att man kan känna och leva fullt ut.


Inga kommentarer: