måndag, oktober 09, 2017

Bröllopsdagshelg

Vi har firat bröllopsdagshelg. Denna gång, 11 år efter vigseln, gjorde vi en repris på vad vi gjorde för tio år sedan, nämligen en helhelg på Ronneby Brunn. En show med Tommy Nilsson stod på programmet utöver de sedvanliga aktiviteterna bubbla i bubbelpool, simma och plaska i den runda varma poolen, fika på Contan och promenera i Brunnsparken. Först och främst behövde vi dock den här gången komma iväg och koppla av. Det lyckades vi med. Det blev en jätteskön helg, fjärran från de vanliga bestyren hemmavid. Tommy Nilsson, en artist som vi egentligen inte hade så stor anknytning till på förhand, visade sig vara en mycket trevlig bekantskap med en röst som går utanpå det mesta och dessutom rakt in i hjärtat. Hans tolkning av Gärdestads I den stora sorgens famn var minnesvärd, inte minst för goe liberalen som ju för bara några dagar sedan förlorade sin pappa.

Vi träffade Tommy Nilsson när vi var på väg från hotellets spa-avdelning på lördag eftermiddag. Han avancerade förbi oss ganska enkelt med sina långa ben och passade på att fråga oss vilka låtar vi ville höra till kvällen. Goe liberalen lyckades klämma fram ett par låtar (trots att han var livrädd för att råka säga Just nu, Varning på stan eller Det ligger i luften) och jag hade också några på lager (men jag glömde Jag tror på människan från Melodifestivalen 2007 som jag faktiskt tycker riktigt mycket om, främst tack vare texten). Problemet var att jag inte hörde. Av säkerhetsskäl hade jag nämligen lämnat kvar hörapparaterna på rummet medan vi skulle bada... Alltså, när man får möjlighet att prata med artisten så hör man inget... Min sedvanliga otur. Men, på kvällen hörde jag :-) En eloge vill jag skicka till ljudteknikern. Det är sällan som man lyckas lägga sig på en nivå som gör att både musik och tal blir hörbart och njutbart, men i lördags var det perfekt!

Söndagen ägnades åt promenad i härliga och för dagen soliga Brunnsparken. Medan vi gick där och klafsade på den ganska blöta promenadstigen förbi Trollsjön så tänkte jag på hur bra jag egentligen har det. Jag är så tacksam! Och så är jag tacksam för årstidernas växlingar. Med den färgprakt som hösten uppvisar i den fantastiskt klara luften så kan man inte med bästa vilja i världen tycka att hösten är trist!

Inga kommentarer: