torsdag, januari 20, 2011

Båtanknytning?

Vi ska ha en båtmässa i Kalmar i maj. Det är ett jätteroligt initiativ! Självklart ska vi som en kuststad värd nämnet, låt vara att skärgården i princip bara består av Öland, profilera oss på den marina sidan. Nu är tydligen prins Carl Philip inbjuden för att inviga eventet.

Tja, jag har väl lite svårt för den monarkistiska yran, det erkänner jag. Jag erkänner lätt att jag inte direkt vurmar för ett så omodernt system. Jag tycker väl att det finns personer med klarare anknytning till båtlivet. Båtdesignern Pelle Pettersson till exempel, med seglingsmedaljer från två OS och till och med ett världsmästerskap. Eller varför inte Fredrik Lööf och Anders Ekström som tävlar i starbåt och finnjolle med två bronsmedaljer i olympiska spel?

Men OK, det kanske ska vara kunglig glans. Då borde väl prins Daniel vara den givne. Det skulle vara en liten kompromiss ändå. Han är ju prins men ändå en man av folket och så kommer han från Ockelbo. Om inte det är båtanknutet, då vet inte jag vad som är det. ;-)

Inga kommentarer: