lördag, oktober 31, 2015

Vi ska ses igen

Det traditionsenliga besöket på kyrkogården där mormor Edla och morfar Gustav vilar liksom morfars föräldrar Krestina och Axel är över. Vi placerade ut ljus på gravarna och ett i minneslunden till minne av Pierres systerson Roger som sedan i våras vilar ut hos Gud efter en lång och orättvis kamp mot en grym cancersjukdom. Vi tände också ett ljus för alla andra som vi minns från livet här, de vänner som var hos oss en stund och som lämnar oförglömliga spår av ljus. Dem kan man också minnas där i den ljus- och blomsterfyllda minneslunden när vi inte har möjlighet att besöka gravarna. Idag tänker jag särskilt på en av mina bästa vänner organisten Kicki och på min jazzmusiker till elorgellärare Bertil. Tack för allt ni gav mig. Tack för all uppmuntran och allt stöd. Utan er hade jag aldrig haft en chans i musikens värld. Den lilla chans jag har nu trots de uppenbara hindren tackar jag både er och Gud för. Någon mening är det nog med allt ändå.

Nu, när jag har varit i Två systrars kapell en stund och förberett morgondagens gudstjänst så långt det har gått, så tänder jag några ljus för frånvarande vänner och tänker på Britt G Hallqvists ord i Sv Ps 172:
De skall häpna gå in genom porten 
till en okänd värld, till ett annat liv. 
De skall sjunga en ny jublande sång!

Jag tror himlens änglar ler åt den sången, och jag kan nog inte säga något annat än att även jag längtar dit. En dag hoppas jag vara redo. Vi ska ses igen.


Inga kommentarer: