tisdag, oktober 27, 2015

Klirrande och skallrande morgontidning

Den blå tidningen var faktiskt riktigt underhållande att läsa idag. Det prasslade inte som vanligt när man tog i den. Det liksom klirrade istället eller man kanske hellre ska säga att det skallrade? Det brukar man väl säga om glasytor? De såta vännerna och kommunalråden i de två rivaliserande småländska metropolerna har nämligen kommit lite på kollisionskurs med varandra. Lillebror S-Johan försöker hävda sig genom att köpa annonsplats i rikspressen för att marknadsföra sin förträfflighet. Storebror M-Bo svarar med att bemöta vad han anser vara den förvanskade förträffligheten i en debattartikel där han i sin tur marknadsför SIN förträfflighet. Och så är kampen igång. M-Bo säger vidare att han gillar pampfasoner och S-Johan säger att han tycker att tuppfäktning mellan vuxna karlar är löjligt. Klirr klirr skaller skaller... från såväl höger som vänster.

Ja, vad ska man säga? Jag säger ingenting. Jag bara skrattar. Det hela blir nämligen lite FÖR löjligt (förutom att det förmodligen är våra gemensamma kalmarskattemedel som bekostar annonsen i rikspressen), men sedan fastnar skrattet lite i halsen och tar stopp nånstans där vid åsynen av glashuset. Tyvärr är det ju detta som politiken har blivit. Från samhällsbygge till PR har utvecklingen gått, och i takt med den utvecklingen har viljan och den ideologiska kampen för ett bättre samhälle regredierat till stora grabbars lekstuga. Det är sorgligt, och ännu mer sorgligt är ju att så få människor både ser det och vill göra något åt det. Vårt samhälle och vår samtid behöver politiker som fattar sin mission! Vill man syssla med PR och försäljning så finns det arenor för det, även om de för detta ändamål klassiska dammsugarförsäljarjobben inte längre går att hitta. Det finns så mycket annat att sälja, så gör det! Uppblåsbara bananer, batteridrivna pudlar med lysande gröna ögon samt mirakeltrasor som klarar ALLT inklusive att spela piano och hålla tjuvarna borta med mera med mera...Vill man däremot skapa ett mänskligt samhälle så bör demokratin och partipolitiken vara den naturliga sektorn att engagera sig i. Nu råder en sammanblandning som mest är pinsam. Som sagt, det klirrar och skallrar ordentligt.

Sedan önskar jag att tidningen kunde tänka sig för lite när det ska sättas rubriker. Man kan i varje fall lära sig grundläggande språklära. Vad säger ni om huvudrubriken på första sidan? Var det fler poliser förr som hindrade snabba utredningar? Då har det ju ändå gått framåt med polisutbildningen på senare år, eller är det något helt annat som rubriken försöker säga?


Ja, kanske är det så. Då kanske man ska skriva det, eller hur? ;-)

Inga kommentarer: