torsdag, oktober 08, 2015

Varsågod och svälj!

Jaha, så gick det som det gick. Inte är jag förvånad. Det var precis som väntat. Vänsterpartiet kan glömma sin önskan om att på försök pröva sex timmars arbetsdag någonstans inom omsorgen. Det läser vi idag i Barometerns nätupplaga (men konstigt nog, en uppdatering idag fredag, inte i fredagens papperstidning...). När kalmarvänstern nu äntligen vågade, typ trekvart över tolv, lägga ett förslag som både var feministiskt och vänster så blev det kalla handen från HSBs sida. Han Som Bestämmer hyser nämligen inte en enda liten promille av en halv önskan om att kommunen ska vara mer vänster eller mer feministisk. Och det trodde väl ingen med ögon och öron öppna och någon liten pejlantenn uppe heller. Men OK, friskt vågat om än inte ett dugg vunnet.

HSB vill bestämma, nämligen, och det är vad man måste både vänja sig vid och acceptera om man nu prompt ska sitta i hans knä och ta del av den goa värmen. Om man ska se nåt positivt med det hela så är det väl tydlighetsgraden. Det behöver inte råda några som helst tvivel om vad som gäller. Så, varsågod och svälj! Ska man driva sin egen politik så får man hoppa ner från taburetten, men det lär väl aldrig ske...

PS. Det behövs nog en lite starkare opinion om det ska gå att förflytta sådana betongkolossberg. Vi inom Feministiskt initiativ kan göra vår del. Vi anser att det är fullständigt orimligt att begreppet åtta timmars arbetsdag ska betraktas som något heligt och av Gud givet. Det är hög tid att utmana begreppen tillväxt och välfärd och sätta människan liksom hennes behov och situation i ekvationen. Det är väl ändå för människans skulle vi har samhället och inte för pengarnas (dvs de pengar som vi vanliga dödliga aldrig får se röken av)?

Inga kommentarer: