söndag, oktober 04, 2015

Hösthelg på Gotland

Så är vi då hemma igen efter en riktigt härlig weekend i Visby. Vi fick oss soligt och skönt väder med lite sting i höstluften framåt kvällskvisten till livs liksom sjudande kulturaktiviteter. Vi var på teater, promenerade runt i de medeltida kvarteren och hade det mysigt i största allmänhet. Dessutom talade vi i Almedalen, oavbrutet ;-)

Där samsades vi med ett mycket stort antal änder, gäss, duvor och ankor. Deras samtal gjorde att man kände igen sig på platsen från tidigare besök. Det var bara språket som var lite annorlunda... Dessutom så gjorde detta besök, lite mer "off-season" än just Almedalsveckorna, att man faktiskt kunde se staden lite mer ordentligt. Visby är en riktigt vacker liten stad!
Lördagskvällen, efter teatern på Visby strand (en teater- och evenemangsarena med föredömligt välfungerande teknik!), skulle vi unna oss en god middag på stan. Efter att ha kommit för sent för att få plats för två på tapasrestaurangen Eden (det fanns dock plats för fem...) så hamnade vi på Torgkällaren. Gå inte dit.

Vi fick vänta ca en timme på förrätten. Vitlöksbrödet visade sig vara av modellen "baguette från ICA Basic direkt från frysdisken på Maxi a´ 9:90 för två" med en liten klick tzatziki till. Varmrätten kom efter 1 timme och 45 minuter. Då hade en ganska hätsk stämning spridit sig runt i lokalen. De två sällskapen bredvid oss var i skick för upplopp. De hade väntat ännu längre. När maten väl kom så var den inte direkt värt att vänta på. Plankstek med pulvermos, knappt gratinerat, var väl inte vad folk förväntade sig, och inte röd fläskfilé heller. Min vegetariska pasta var dock helt OK.

Man KAN som gäst visa förståelse när det kör ihop sig i köket, men det kräver att man åtminstone blir informerad om vad som händer. Det kanske krogen får ta och tugga i sig. Vi slapp betala vitlöksbrödet från ICA när vi väl gick (det hade annars kostat 75 kr) men något "välkomna tillbaka" har nog tyvärr ingen effekt. När det är kulturdygn i Visby så måste man väl inte vara en Einstein för att fatta att det blir tryck på de restauranger som har öppet???

Kvällen avslutades på Hotell Visby i en härlig hotellbar innan vi knöt oss till kojs på det lilla och mycket trevliga hotellet Stenugnen. Sov gott gjorde vi dessutom!

Nu väntar en ny arbetsvecka och ännu en jobbhelg. Det ser vi fram emot!

Inga kommentarer: