onsdag, oktober 28, 2015

Dagen och natten efter Höstmys

Gårdagens Höstmys passerade lyckligt och väl och lämnade en god eftersmak av värme och sångglädje. Tack till alla som kom! Vi vet inte än hur mycket pengar som samlades in till Världens barn under kvällen, men jag hoppas att det blev en summa som kan hjälpa några barn till ett mer beboeligt liv. Det är ju varje unge i världen värd!

Tack till Christer Svensson och Åke Eklund som ställer upp och kompar både oss i Vox Communis och även alla allsånger som vi fyllde Falkenbergsskolans aula med igår kväll! Tack till välsjungande Badrumskören med ledare Lage Olsson (speciellt tack till Lage som stått för mycket av förberedelserna och planeringen samt med den äran fungerade som konferencier igår) och musikern Konstantin Shakov! Tack till PRO-kören och Marianne Fredriksson som är både körledare och pianist för det härliga sprudlande krutgänget! Tack till Hans Rosengren för ett mycket underhållande kåseri! Tack till alla som jobbar för Världens barn och som igår ordnade fika till alla hungriga och kaffesugna! Tack till Mattias Nylander som ordnade med ljudanläggning och till Falkenbergsskolan som såg till att vi fick vara i lokalen! Tack till min härliga stora kör Vox Communis som glatt ställer upp och sjunger av hjärtans lust! TACK till alla deltagare för gott samarbete med möblering och tungt "släpa bord, stolar och gradänger"-jobb såväl före som efter evenemanget! Tack också till Vasakyrkan som lånar ut gradänger varje år (fast det kanske inte är något som så många märker..) ;-)

Och när man väl kom hem så var man glad och trött på samma gång och klockan hade hunnit bli mycket. En sådan kombination bruka betyda att det blir svårt att somna... Jag undrar om det inte var fullmåne också. Nåväl, jag var glad för en lyckad kväll! Att jag sedan inte sov på i stort sett hela natten och skulle gå upp kl 05.00 för att flyga till Stockholm med första morgonplanet är väl en världslig sak. Det kommer fler nätter att sova på så småningom, förhoppningsvis redan till kvällen. Älskade maken Pierre skjutsade mig till flygplatsen och bara det är ju en förmån värd massor! Jag landar i Kalmar igen enligt tabell kl 21.50. Sedan blir det sängen, direkt! ZZZZZZ.....

Idag har jag träffat Barbro Westerholm på Riksdagshuset för att med henne tillsammans med kolleger diskutera äldre hörselskadades villkor i vård- och omsorgskarusellen. Barbro är utbildad läkare och en äkta politisk gigant på vård-, omsorgs- och socialområdet. Det var ett mycket trevligt och lärorikt samtal, och jag är djupt imponerad av hennes kunnande, engagemang och skärpa. Jag får väl inte glömma att nämna att hon är riksdagsledamot för Folkpartiet för då blir goe maken sur ;-) Eftermiddagen ägnades åt ett intressant samtal på samma tema med SPF Seniorerna och sedan följde, men då var jag rejält trött kan jag medge, en ombudsmannaträff. Som helhet blev det en mycket givande dag, och den kanske hade blivit ännu mer givande om jag hade sovit lite mer under natten. En kompis jag mötte i morse på flygplatsen rekommenderade spikmatta. Ja, det vete sjutton om jag inte är beredd att pröva VAD SOM HELST, speciellt när det är fullmåne och varulvsblodet börjar koka och rusa runt i ådrorna i mörkret... Med en spikmatta kanske mitt humör hade klarat av ett gallskrikande litet barn här vid gaten lite bättre. Det hade dock inte hjälpt mot damen som just nu satte sig mitt emot mig, av allt att döma efter ett långt bad i parfympoolen :-( Dags att flytta på sig alltså. Att folk inte kan lära sig att ta lite mer hänsyn på doft- och stankområdet!

Förresten, jag fick en påringning idag också, från en av gårdagskvällens åhörare tillika fotograf. Han tackade för en härlig kväll och lovade att skicka lite dokumentation. Kul! Det är alltid lika roligt att kunna ge andra lite guldkant och glädje med sådant som man själv blir glad av. Det kan kosta en sömnlös natt då och då. Det gör ju inget :-)

Inga kommentarer: