onsdag, december 24, 2014

God fortsättning! I morgon är det en juldag...

"Äntligen är julekvällen här. Det är så tyst på gator och i gränder, och högt på himmelen syns stjärnorna igen. Mörkret faller tidigt i december...."

Ola Dunsös och Per Ströms Änglaspel faller in i medvetandet. Julklapparna är utdelade, vi har umgåtts med släktens olika generationer (en har tillkommit sedan förra julen, en liten Cornelis på ett halvår med tomteluva och röd fluga), maten är intagen och lugnet lägger sig bland alla tomtarna... Och jag önskar att alla finge uppleva julens största under. Det är inte en god och saftig julskinka, inte ovanligt god lutfisk eller julklappar i fina paket med guldsnören. Det är Guds son som kom till oss människor, ner till jordens grus för att ge oss räddning. Det är det största, ett gudabarn och en människoson. För vår skull. Din och min. Det är detta vi minns i den heliga natten som börjar alldeles strax och i morgon. Det hände för ca 2000 år sedan.

Det som hände för 50 år sedan glömmer vi dock i morgon. Jag förlöper hemmet för första gången och   låter juldagen vara en juldag. Välkomna den 10 januari istället! Kontakta pierre.edstrom@ltkalmar.se för mer info!

Ha en god fortsättning och njut julen!


Inga kommentarer: