måndag, december 15, 2014

Eller hur?

Just det, ja. Det är snart val igen. Har någon missat det? Och för allt i världen, gör inte om samma misstag en gång till! Rösta på ett seriöst parti, ett parti som har regeringserfarenhet, som har god förhandlingsvana, som vet precis hur man skriver en budget och som vet vad det krävs för att styra ett land. Det är den säkraste garanten för en lugn, trygg och förutsägbar framtid för ett långsiktig hållbart samhälle. Rösta på di gamle!

Eller??? Hur gick det egentligen? Regeringen som tillträdde i höstas sitter inte ens kvar lika länge som Håkan Juholt gjorde som oppositionsledare. Man fick inte igenom sin budget. Man lyckades varken samarbeta till höger eller till vänster. Istället såg man till att allt ljus riktades in på den bruna delen av riksdagen som nu likt Edvard Persson kan utbrista: Allt ljus på mej! Och jag kan tala om att det är en situation som passar dem utmärkt.

Men tycker jag att läget är bra? Nej, det tycker jag verkligen inte. Sk seriösa partier som inte ens kan samarbeta så att de tillsammans skulle kunna göra rent i ett akvarium när vattnet slammar igen till en brun sörja har helt enkelt gjort bort sig. En sak till: Det är INTE feministernas fel. Feministiskt initiativ är det enda parti av nämnbar storlek som INTE har deltagit i de gångna månadernas farsartade riksdagsdrama, kanske främst beroende på att vi inte ses som tillräckligt seriösa. Det sistnämnda, om jag nu kan uttrycka mig tydligt nog, återstår alltså att bevisa. Efter valet. När vi har kommit in. För inte sjutton ska vi ha samma läge en gång till och ett nytt extraval till sommaren?

ELLER HUR?

Inga kommentarer: