lördag, maj 30, 2009

Idealisk torgmötesdag

Strålande sol, friska vindar, en lördag i slutet av månaden. Mycket folk lär det vara på stan och det är bara en vecka kvar till EU-valet. Det låter som en perfekt tidpunkt för torgmöte och tidningsutdelning. Men det är det inte för mig. Sprängande värk i öronen är ingen bra förutsättning om man ska vara trevlig och informativ i mötet med okända människor. Det får bli en annan gång för min del.

Och kanske får jag välja kolera nästa gång jag ska jobba uppe på expen. Det var nämligen där jag skaffade mig den här öroninflammationen. Soliga dagar väljer man nämligen antingen att öppna fönstren och få öroninflammation (dvs pest) eller att svettas halvt ihjäl (dvs kolera).

Men så är det. Det är bara att acceptera det. Andra partier lägger pengar på reklamfilm och stora annonser. Vi satsar på miljö-, rättvise- och jämställdhetsfrågor genom politiskt arbete, och då finns det inte pengar över till att fixa innemiljön så att den blir godtagbar att arbeta i. Frågan är dock om man inte biter sig i svansen lite grann. Sjuka medarbetare har väl inget parti nån nytta av, förutsatt att de inte finns hos motståndarna förstås.

Inga kommentarer: